Wx::Grid and motion events, bug?

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Hi there,

Doesn’t a Wx::Grid get motion events sent? This code demonstrates the
problem:


#!/usr/bin/env ruby
#Encoding: UTF-8
require “wx”

class MyFrame < Wx::Frame
include Wx

def initialize(parent = nil)
super(parent, title: “Test”, size: Size.new(400, 400))
self.background_colour = NULL_COLOUR

StaticText.new(self, label: "") #Dummy
@grid = Grid.new(self, size: Size.new(300, 200))
@grid.create_grid(10, 10)
@grid.evt_motion{|e| p "!"; $stdout.flush}

end

end

class MyApp < Wx::App
include Wx

def on_init
@mainwindow = MyFrame.new
@mainwindow.show
end

end

x = MyApp.new
x.main_loop


If I hover the mouse above the grid, nothing happens, but if I put in a
panel control instead of a grid, it works. Surprisingly, if I changed
the line

@grid.evt_motion{|e| p “!”; $stdout.flush}

to

THE_APP.evt_motion{|e| p “!”; $stdout.flush}

I get motion events for everything but the grid. As soon as the cursor
enters the grid control, no output arrives anymore.
What’s going on here? Is that a bug?

I’m working on Ubuntu Lucid. Here’s the uname -a:

Linux ikarus 2.6.32-24-generic #42-Ubuntu SMP Fri Aug 20 14:21:58 UTC
2010 x86_64 GNU/Linux

and here’s my ruby -v:

ruby 1.9.2p0 (2010-08-18 revision 29036) [x86_64-linux]

I compiled both Ruby and wxRuby from source.

Marvin
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.10 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iEYEARECAAYFAkyIk7MACgkQDYShvwAbcNntNQCfcw+zR78b6ZxoTImx+rCRzCeN
khQAnjo4Zcix/0VkZqrwkz3f6x6XpCSM
=tLGS
-----END PGP SIGNATURE-----

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Am 09.09.2010 09:58, schrieb Quintus:

Hi there,

Doesn’t a Wx::Grid get motion events sent? This code demonstrates the
problem:

This problem seems to be quite serious. I just noticed that a Wx::Grid
doesn’t get ANY mouse events sent:

#!/usr/bin/env ruby
#Encoding: UTF-8
require “wx”

class MyFrame < Wx::Frame
include Wx

def initialize(parent = nil)
super(parent, title: “Test”, size: Size.new(400, 400))
self.background_colour = NULL_COLOUR

StaticText.new(self, label: "") #Dummy
@grid = Grid.new(self, size: Size.new(300, 200))
@grid.create_grid(10, 10)
@grid.evt_left_down{|e| p "!"; $stdout.flush}
@grid.evt_left_up{|e| p "!"; $stdout.flush}
@grid.evt_motion{|e| p "!"; $stdout.flush}
@grid.evt_left_dclick{|e| p "!"; $stdout.flush}
@grid.evt_right_down{|e| p "!"; $stdout.flush}

end

end

class MyApp < Wx::App
include Wx

def on_init
@mainwindow = MyFrame.new
@mainwindow.show
end

end

x = MyApp.new
x.main_loop

No way to get a single “!” out of the above program.
Shall I file a bug on the tracker?

Marvin
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.10 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iEYEARECAAYFAkyKOvUACgkQDYShvwAbcNmM+ACeLxUBLq0mFUa62uUHiT1jxHoa
9NMAnAslCNhfTb5OFgsPKXyNf0u9gSjN
=Ikpy
-----END PGP SIGNATURE-----

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs