[Tweaking-Typo-4.0.3] acts_as_ferret `method_missing'

Hey Folks,

after following the instructions for tweaking Typo to use rather ferret
than DB queries to search article I got a strange NoMethod error when
starting the console or the server scripts.

/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.14.4/lib/active_record/base.rb:1129:in
method_missing':NoMethodError: undefined methodacts_as_ferret’ for
Content:Class

As you can see I’m using activerecord version 1.14.4 together with rails
1.1, ferret 0.10.13 and typo 4.0.3.

This is the directory structure listing of my acs_as_ferret plugin:

-rw-r–r-- 1 init.rb
drwxr-xr-x 2 lib
-rw-r–r-- 1 LICENSE
-rw-r–r-- 1 rakefile
-rw-r–r-- 1 README

I installed the pluging with this command line operation

script/plugin install
svn://projects.jkraemer.net/acts_as_ferret/tags/stable/acts_as_ferret

Are there any hints? Something I mised? Traps or pitfalls?

Highly appreciating your assistance.

Thx a lot

Toby

On Fri, Nov 17, 2006 at 12:57:48PM +0100, Tobias R. wrote:

As you can see I’m using activerecord version 1.14.4 together with rails
I installed the pluging with this command line operation

script/plugin install
svn://projects.jkraemer.net/acts_as_ferret/tags/stable/acts_as_ferret

Are there any hints? Something I mised? Traps or pitfalls?

This is really strange. Looks like the plugin isn’t loaded at all. Maybe
Typo is doing something strange there ? The instructions for integrating
aaf wih Typo are rather old, and I don’t use Typo anymore. So I have no
idea
what might have changed in this area…

I’d try to find out if init.rb is loaded at all at first, and then go on
step by step to see where things go wrong.

Jens


webit! Gesellschaft für neue Medien mbH www.webit.de
Dipl.-Wirtschaftsingenieur Jens Krämer [email protected]
Schnorrstraße 76 Tel +49 351 46766 0
D-01069 Dresden Fax +49 351 46766 66

Jens K. wrote:

On Fri, Nov 17, 2006 at 12:57:48PM +0100, Tobias R. wrote:

This is really strange. Looks like the plugin isn’t loaded at all. Maybe
Typo is doing something strange there ? The instructions for integrating
aaf wih Typo are rather old, and I don’t use Typo anymore. So I have no
idea
what might have changed in this area…

This there any alternative for Typo at the moment?

I’d try to find out if init.rb is loaded at all at first, and then go on
step by step to see where things go wrong.

After setting some STDERR and STDOUT in all vendor-plugins I see no
reaction wen starting the console script.

Maybe the typo-tweaks of config/boot.rb causing some side-effects and so
Typo don’t load any plugin anymore.

Unfortuanalty the typo trac side is down since a couple of month now. So
I can’t post an issues about this problem at the moment.

Toby

Jens K. wrote:

On Fri, Nov 24, 2006 at 07:57:40AM +0100, Tobias R. wrote:
[…]

This there any alternative for Typo at the moment?

I switched to mephisto a while ago (http://mephistoblog.com/).

Ah! I recently heard about that.

I’d try to find out if init.rb is loaded at all at first, and then go on
step by step to see where things go wrong.

After setting some STDERR and STDOUT in all vendor-plugins I see no
reaction wen starting the console script.

Maybe the typo-tweaks of config/boot.rb causing some side-effects and so
Typo don’t load any plugin anymore.

seems so…

Oh dear! I realized similar problems when extending the sidebar with
simple plugin parsing the blogrolling rss feed…

Unfortuanalty the typo trac side is down since a couple of month now. So
I can’t post an issues about this problem at the moment.

one of the reasons for my switch to mephisto :wink:

Okay. Maybe I spending some efforts in migrating to mephisto together
and don’t investigate into a individual typo theme any more. …

This mephisto able to do search on top of ferrent?

Toby

http://tradem.name/blog

On Fri, Nov 24, 2006 at 07:57:40AM +0100, Tobias R. wrote:
[…]

This there any alternative for Typo at the moment?

I switched to mephisto a while ago (http://mephistoblog.com/).

I’d try to find out if init.rb is loaded at all at first, and then go on
step by step to see where things go wrong.

After setting some STDERR and STDOUT in all vendor-plugins I see no
reaction wen starting the console script.

Maybe the typo-tweaks of config/boot.rb causing some side-effects and so
Typo don’t load any plugin anymore.

seems so…

Unfortuanalty the typo trac side is down since a couple of month now. So
I can’t post an issues about this problem at the moment.

one of the reasons for my switch to mephisto :wink:

Jens


webit! Gesellschaft für neue Medien mbH www.webit.de
Dipl.-Wirtschaftsingenieur Jens Krämer [email protected]
Schnorrstraße 76 Tel +49 351 46766 0
D-01069 Dresden Fax +49 351 46766 66

On Fri, Nov 24, 2006 at 11:12:33AM +0100, Tobias R. wrote:
[…]

Okay. Maybe I spending some efforts in migrating to mephisto together
and don’t investigate into a individual typo theme any more. …

This mephisto able to do search on top of ferrent?

on my blog at www.jkraemer.net it does :slight_smile:

It was not hard to do. I could offer you diffs, but I guess they would
be of little help with current versions of mephisto…

Jens


webit! Gesellschaft für neue Medien mbH www.webit.de
Dipl.-Wirtschaftsingenieur Jens Krämer [email protected]
Schnorrstraße 76 Tel +49 351 46766 0
D-01069 Dresden Fax +49 351 46766 66

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs