Setting up Rails Application on Apache


#1

Hello,

I am trying to setup a rails application on a webserver running Apache
1.3.34. But I have tried everything but its just not working.

I followed all the directions given here:
http://wiki.rubyonrails.org/rails/pages/GettingStartedWithRails

But whatever I do, the Rails welcome page doesn’t show up. I am still
only getting an index listing when I try to access the page.

I ran the rails command to create the application outside of the
publick_html folder, and then set up the VirtualHost definitions and
everything properly I believe, but still no luck.

I would really appreciate if someone could point me to some resources on
how exactly to setup an application on a remote server.

Thanks for all the help in advance. :slight_smile:


#2

You should post up the entries you made in your httpd.conf - that way we
can help troubleshoot… are you trying to run regular cgi / fastcgi /
etc?

On a related note re. fastcgi - we’ve been using oracle’s version of
apache [called OHS] - comes bundled with fastcgi and an assortment of
stuff. install is painless… best/fastest way to get a fastcgi server
up and running [we did it in abt 6 minutes this morning, from nothing to
rails app using fastcgi].


#3

I had the same issue as I was running IIS on port 80. Please check your
apache configuration and make sure it is pointing to a different port
like 8080 etc. Hope it helps.

Thanks,
Rupak Ganguly
Webintellix
Blog: http://developershelf.blogspot.com