Script/server not working, I can't setup my local environment

Hey guys,

I’ve been trying to get my local env up and running on my new machine,
I never really figured out how I did it last time, and this time its a
nightmare. Every time I go to run script/server in my project file, I
get this error below which asks about certain gems being required but
I guarantee they are installed. I just don’t know what to do anymore,
I am more a designer than anything else, can someone please help me
figure out whats up?

=> Booting WEBrick
=> Rails 2.3.5 application starting on http://0.0.0.0:3000
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/rails/
gem_dependency.rb:119:Warning: Gem::Dependency#version_requirements is
deprecated and will be removed on or after August 2010. Use
#requirement
no such file to load – oauth_client
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
gem_original_require' /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/
active_support/dependencies.rb:156:in require' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:521:innew_constants_in’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/
active_support/dependencies.rb:156:in require' /Users/Matt/.gem/ruby/1.8/gems/vimeo-1.1.0/lib/vimeo.rb:6 /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:ingem_original_require’
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
require' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/
active_support/dependencies.rb:521:in new_constants_in' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/rails/
gem_dependency.rb:208:in load' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb: 307:inload_gems’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb:
307:in each' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb: 307:inload_gems’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb:
164:in process' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb: 113:insend’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb:
113:in run' /Users/Matt/Sites/statlr/config/environment.rb:9 /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:ingem_original_require’
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
require' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/
active_support/dependencies.rb:521:in new_constants_in' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/commands/server.rb:
84
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
gem_original_require' /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:inrequire’
script/server:3
no such file to load – oauth_client
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
gem_original_require' /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/
active_support/dependencies.rb:156:in require' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:521:innew_constants_in’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/
active_support/dependencies.rb:156:in require' /Users/Matt/.gem/ruby/1.8/gems/vimeo-1.1.0/lib/vimeo.rb:6 /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:ingem_original_require’
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
require' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/
active_support/dependencies.rb:521:in new_constants_in' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/rails/
gem_dependency.rb:208:in load' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb: 307:inload_gems’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb:
307:in each' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb: 307:inload_gems’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb:
169:in process' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb: 113:insend’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/initializer.rb:
113:in run' /Users/Matt/Sites/statlr/config/environment.rb:9 /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:ingem_original_require’
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
require' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/
active_support/dependencies.rb:521:in new_constants_in' /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.5/lib/ active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.5/lib/commands/server.rb:
84
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
gem_original_require' /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:inrequire’
script/server:3
Missing these required gems:
vimeo

You’re running:
ruby 1.8.7.249 at /opt/local/bin/ruby
rubygems 1.3.6 at /Users/Matt/.gem/ruby/1.8, /opt/local/lib/ruby/
gems/1.8

Run rake gems:install to install the missing gems.

On Apr 23, 5:12 am, Matt [email protected] wrote:

Hey guys,

I’ve been trying to get my local env up and running on my new machine,
I never really figured out how I did it last time, and this time its a
nightmare. Every time I go to run script/server in my project file, I
get this error below which asks about certain gems being required but
I guarantee they are installed. I just don’t know what to do anymore,
I am more a designer than anything else, can someone please help me
figure out whats up?

do you have both oauth_client & vimeo ?

Fred

I believe I do yes, I keep running rake gems:install and installing
them individually and it still throws this error :frowning:

On Apr 23, 5:06 am, Frederick C. [email protected]

Just as an update, when trying to install oauth_client by itself, it
gives the error that it can’t find the gem locally or in a repo

On Apr 23, 5:06 am, Frederick C. [email protected]

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs