Script/server (Error)

i did
cd blog
script/server and got follwoing message .

=> Booting WEBrick
=> Rails 2.3.8 application starting on http://0.0.0.0:3000
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.3.8/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_specification.rb:62:in
establish_connection': adapter:mysql database:blogg username:root password:12345 socket:/var/run/mysqld/mysqld.sock database is not configured (ActiveRecord::AdapterNotSpecified) from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.3.8/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_specification.rb:60:inestablish_connection’
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.3.8/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_specification.rb:55:in
establish_connection' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.8/lib/initializer.rb:438:ininitialize_database’
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.8/lib/initializer.rb:141:in
process' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.8/lib/initializer.rb:113:insend’
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.8/lib/initializer.rb:113:in
run' from /home/amrit/blog/config/environment.rb:9 from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:ingem_original_require’
from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
require' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.8/lib/active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.8/lib/active_support/dependencies.rb:521:in
new_constants_in' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.8/lib/active_support/dependencies.rb:156:inrequire’
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.3.8/lib/commands/server.rb:84
from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
gem_original_require' from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:inrequire’
from script/server:3

Then i did
lsof|grep 3000
kill -9 (4 digit ruby’s code)
Still didnt help

Please help to remove this

Thanks

Try: rake db:create

On Tue, Apr 12, 2011 at 7:00 PM, amritpal pathak

On Apr 12, 1:06pm, Chris K. [email protected] wrote:

Try: rake db:create
Tried it ,but it didnt help.Same error still exist

On Apr 14, 2:46am, Chris K. [email protected] wrote:

Check your database.yml file. In many cases, the problem can be due to
indentation, trailing whitespace, etc.

The content of database.yml file are as

SQLite version 3.x

gem install sqlite3-ruby (not necessary on OS X Leopard)

development:
adapter:mysql
database:blogg
username:root
password:12345
socket:/var/run/mysqld/mysqld.sock

Warning: The database defined as “test” will be erased and

re-generated from your development database when you run “rake”.

Do not set this db to the same as development or production.

test:
adapter: sqlite3
database: db/test.sqlite3
pool: 5
timeout: 5000

production:
adapter: sqlite3
database: db/production.sqlite3
pool: 5
timeout: 5000

       in development environment ,seems no whitespaces.So what

may be behind the error?

Thanks

You need spaces between your YAML keys and values. Example:

development:
adapter: mysql
database: blogg
username: root
password: 12345
socket: /var/run/mysqld/mysqld.sock

On Thu, Apr 14, 2011 at 9:21 AM, amrit pal pathak
<[email protected]

Check your database.yml file. In many cases, the problem can be due to
indentation, trailing whitespace, etc.

On Thu, Apr 14, 2011 at 8:00 AM, amrit pal pathak
<[email protected]

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs