Ruby is Running Slow on Mac OS X

Hello everyone.

I’m just wondering if anyone else is having problems, or did have
problems with ruby running very slowly on your mac? My mac is new,
opened 5 days ago. I have it on a loop, and on average it took 10-30
seconds per each loop - on my windows computer, and on my friends mac.
Now on my mac it is taking about 1 hour per loop. =/ So I’m not really
sure what’s going on with it.

Anyone else that has/had problems with this, and if you had this
problem, what did you do to fix it?

On Jan 28, 2008, at 1:36 PM, Tj Superfly wrote:

Anyone else that has/had problems with this, and if you had this
problem, what did you do to fix it?

It’s hard to know without more information about what’s in your loop.
Judging from one of your previous posts, you are trying to do some
screen scraping. One thing I observed on upgrading to Leopard (see
earlier post) is that if you are accessing the Internet, you may find
performance has decreased as compared to earlier versions. Two fixes
for this that suggest themselves are:

  • If you are on wireless, use WPA instead of WEP encryption. Leopard
    doesn’t like WEP very well.
  • Since you are probably behind a NAT router, use IPv4 instead of IPv6.
  • Use a fast DNS provider – perhaps not your ISP (some people have
    recommended OpenDNS)

On Jan 28, 2008, at 2:36 PM, Tj Superfly wrote:

Anyone else that has/had problems with this, and if you had this
problem, what did you do to fix it?

post the code. if it’s on leoTard (leopard) you will need to tweak
the networking as it’s very slow for dns lookups unless configured
correctly.

a @ http://codeforpeople.com/

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs