Restful_authentication issues in production


#1

I’m not sure what’s going on here, but password resets with
restful_authentication aren’t working in production. However, they
are working in development and staging.

The request to the passwords controller’s create action is completing
successfully according to the server log:

Processing PasswordsController#create (for 68.107.52.195 at 2009-03-01
14:36:29) [POST]
Parameters: {“commit”=>“Reset Password”,
“authenticity_token”=>“a31cf1ba526601835092b65a6b471e9f134cee59”,
“email”=>“removed_email_address@domain.invalid”}
Redirected to /login
Completed in 592ms (DB: 149) | 302 Found [http://www.mysite.com/
password]

However, no password reset code is set in the DB and no email is
delivered.

The only account on the production app is the administrator account
because I haven’t yet opened it up for signups, and like an idiot I
forgot my password so I’m not even sure if logging in works in
production.

What gives?


#2

I just manually set the password reset code in the DB. I then tried
to reset the password and it didn’t work. What’s going on?


#3

gaveeno wrote:

I just manually set the password reset code in the DB. I then tried
to reset the password and it didn’t work. What’s going on?

Did you check if “password_reset_code” field present in the DB?


#4

Did you have any luck solving this? I’m having the exact same problem
and can’t figure how to fix it.


#5

silly me.
In my passwords controller:

def create
return unless request.post?
if @user = User.find_by_email(params[:email])
@user.forgot_password
@user.save

end

All I did was add “!” to @user.save, and now it works.