Rcov segmentation faults on Debian and Ubuntu (not on OS X)

This has been driving me nuts and I’ve spent too much time on it.

I’m running rcov under cruisecontrol.rb on OS X just fine.

Both my slices at slicehost fail to do so and report seemingly random
segmentation faults and glibc errors. Those slices are running Debian
Etch, and Ubuntu Hasty Heron.

All the tests pass on all platforms if rcov isn’t involved.

Here’s a sample output:

/usr/bin/ruby1.8
“/home/stephen/.cruise/projects/nexttesting/work/vendor/plugins/rails_rcov/tasks/rails_rcov.rake”
–run-rake-task=test:functionals --rcov-params=" -x
“^(?!(app/controllers))”" rcov -o
“/home/stephen/.cruise/projects/nexttesting/work/coverage/functionals”
-T -x “rubygems/,rcov” --rails -x “^(?!(app/controllers))” -Ilib:test
“/var/lib/gems/1.8/gems/rake-0.8.1/lib/rake/rake_test_loader.rb”
“test/functional/nti_results_controller_test.rb”
“test/functional/left_nav_bar_test.rb”
“test/functional/skating_results_controller_test.rb”
“test/functional/results_xml_files_controller_test.rb”
“test/functional/events_controller_test.rb”
“test/functional/jerseys_controller_test.rb”
“test/functional/positions_controller_test.rb”
“test/functional/rfids_controller_test.rb”
“test/functional/athletes_controller_test.rb” (in
/home/stephen/.cruise/projects/nexttesting/work) Loaded suite
/usr/bin/rcov Started
…/home/stephen/.cruise/projects/nexttesting/work/vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/routing/route_set.rb:292:
[BUG] Segmentation fault ruby 1.8.6 (2008-03-03) [x86_64-linux] rake
aborted! Command failed with status (): [rcov -o
"/home/stephen/.cruise/projects/ne…] (See full trace by running task
with --trace) rake aborted! Command failed with status (1):
[/usr/bin/ruby1.8 "/home/stephen/.cruise/pr…]

rcov 0.8.1.2 2007-11-22
Rails 2.0.2
ruby 1.8.6 (2007-09-23 patchlevel 110) [x86_64-linux] (on the Ubuntu
slice)
ruby 1.8.6 (2008-03-03 patchlevel 114) [x86_64-linux] (on the Debian
slice)
ruby 1.8.6 (2007-09-24 patchlevel 111) [universal-darwin9.0] (on OS X)

I’ve done a number of experiments and believe I’ve ruled out bad code.

I see where I should post a bug to http://eigenclass.org/hiki/rcov-0.8.1
but I can’t seem to find how to post to that wiki!

Like I said, I’ve spent too long on this. It’s driving me crazy so any
advice is greatly appreciated!

Thanks!
-Steve-

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs