Rake 0.7.1 aborted! Test failures

Hi,

  1. gem install --remote rake
  2. rake --trace
  3. Rake aborted! Test failures

Any help would be greatly appreciated on fixing/testing rake
installation

C:\Documents and Settings\Dave>cd C:\Documents and
Settings\Dave\workspace\demo

C:\Documents and Settings\Dave\workspace\demo>dir
Volume in drive C has no label.
Volume Serial Number is D035-74F4

Directory of C:\Documents and Settings\Dave\workspace\demo

11/30/2006 10:20 PM .
11/30/2006 10:20 PM …
11/30/2006 10:19 PM 440 .project
11/30/2006 10:20 PM app
11/30/2006 10:20 PM components
12/04/2006 04:55 PM config
12/04/2006 04:59 PM db
11/30/2006 10:20 PM doc
11/30/2006 10:20 PM lib
11/30/2006 10:20 PM log
12/04/2006 04:46 PM public
11/30/2006 10:20 PM 307 Rakefile
11/30/2006 10:20 PM 7,353 README
11/30/2006 10:20 PM script
11/30/2006 10:20 PM test
11/30/2006 10:20 PM tmp
11/30/2006 10:20 PM vendor
3 File(s) 8,100 bytes
14 Dir(s) 9,154,514,944 bytes free

C:\Documents and Settings\Dave\workspace\demo>type rakefile

Add your own tasks in files placed in lib/tasks ending in .rake,

for example lib/tasks/capistrano.rake, and they will automatically be

available to Rake.

require(File.join(File.dirname(FILE), ‘config’, ‘boot’))

require ‘rake’
require ‘rake/testtask’
require ‘rake/rdoctask’

require ‘tasks/rails’

C:\Documents and Settings\Dave\workspace\demo>gem install --remote rake
Successfully installed rake-0.7.1
Installing ri documentation for rake-0.7.1…
Installing RDoc documentation for rake-0.7.1…

C:\Documents and Settings\Dave\workspace\demo>rake --trace
(in C:/Documents and Settings/Dave/workspace/demo)
** Invoke default (first_time)
** Invoke test (first_time)
** Execute test
** Invoke test:units (first_time)
** Invoke db:test:prepare (first_time)
** Invoke environment (first_time)
** Execute environment
** Invoke test:functionals (first_time)
** Invoke db:test:prepare
** Execute test:functionals
c:/ruby/bin/ruby -Ilib;test
“c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake/
rake_test_loader.rb” “test/functional/say_controller_test.rb”
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/depend
enci
es.rb:123:in const_missing': uninitialized constant Engines (NameError) from c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_suppo rt/dependencies.rb:131:inconst_missing’
from C:/Documents and
Settings/Dave/workspace/demo/config/environment.rb
:57
from
c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in
ge m_original_require' from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:inre
quire’
from ./test/functional/…/test_helper.rb:2
from
c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in
ge m_original_require' from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:inre
quire’
from ./test/functional/say_controller_test.rb:1
from
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake/rake_test_loader
.rb:5:in load' from c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake/rake_test_loader .rb:5 from c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake/rake_test_loader .rb:5:ineach’
from
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake/rake_test_loader
.rb:5
** Invoke test:integration (first_time)
** Invoke db:test:prepare
** Execute test:integration
c:/ruby/bin/ruby -Ilib;test
“c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake/
rake_test_loader.rb”
rake aborted!
Test failures
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.6/lib/tasks/testing.rake:35
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:387:in call' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:387:inexecute’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:387:in each' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:387:inexecute’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:357:in invoke' c:/ruby/lib/ruby/1.8/thread.rb:135:insynchronize’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:350:in invoke' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:364:ininvoke_prerequisites’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:999:in each' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:999:insend’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:999:in each' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:363:ininvoke_prerequisites’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:356:in invoke' c:/ruby/lib/ruby/1.8/thread.rb:135:insynchronize’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:350:in invoke' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:1906:inrun’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:1906:in each' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:1906:inrun’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/bin/rake:7
c:/ruby/bin/rake.bat:25:in `load’
c:/ruby/bin/rake.bat:25

C:\Documents and Settings\Dave\workspace\demo>

It sounds like your environment.rb is expecting the engines plugin to
be installed. Is it in /vendor/plugins?

  • James

James,
Env: Eclipse 3.2.1, RadRails 0.7.1
I was trying to install the Substruct Engine in the demo program.
I reinstalled the demo program from here:
http://wiki.awebfactory.com.ar/awebfactory/published/DemoAppPart1
Rake --trace again displays
rake aborted!
Test failures

C:\Documents and Settings\Dave>cd C:\Documents and
Settings\Dave\workspace\demo

C:\Documents and Settings\Dave\workspace\demo>rake --trace
(in C:/Documents and Settings/Dave/workspace/demo)
** Invoke default (first_time)
** Invoke test (first_time)
** Execute test
** Invoke test:units (first_time)
** Invoke db:test:prepare (first_time)
** Invoke environment (first_time)
** Execute environment
** Execute db:test:prepare
** Invoke db:test:clone (first_time)
** Invoke db:schema:dump (first_time)
** Invoke environment
** Execute db:schema:dump
** Invoke test:functionals (first_time)
** Invoke db:test:prepare
** Execute test:functionals
c:/ruby/bin/ruby -Ilib;test
“c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake/
rake_test_loader.rb”
** Invoke test:integration (first_time)
** Invoke db:test:prepare
** Execute test:integration
c:/ruby/bin/ruby -Ilib;test
“c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake/
rake_test_loader.rb”
rake aborted!
Test failures
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.6/lib/tasks/testing.rake:35
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:387:in call' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:387:inexecute’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:387:in each' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:387:inexecute’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:357:in invoke' c:/ruby/lib/ruby/1.8/thread.rb:135:insynchronize’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:350:in invoke' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:364:ininvoke_prerequisit
es’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:999:in each' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:999:insend’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:999:in each' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:363:ininvoke_prerequisit
es’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:356:in invoke' c:/ruby/lib/ruby/1.8/thread.rb:135:insynchronize’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:350:in invoke' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:1906:inrun’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:1906:in each' c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/lib/rake.rb:1906:inrun’
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.7.1/bin/rake:7
c:/ruby/bin/rake.bat:25:in `load’
c:/ruby/bin/rake.bat:25

C:\Documents and Settings\Dave\workspace\demo>

It sounds like your environment.rb is expecting the engines plugin to
be installed. Is it in /vendor/plugins?

  • James