Rails does not see installed gem in production


#1

Everything works like a charm locally, but running in production
(Dreamhost shared with Passenger if it matters), “These gems that this
application depends on are missing \n -rmagick”

Rmagick is installed on dreamhost, but I have also copied the gem into
the vendor directory, so it’s not even found within it’s local files.
I’m using config.gem ‘rmagick’, which works locally, but I can’t imagine
how this could be a dreamhost issue since the gem sits inside vendor. On
the other hand I can’t imagine how this could be a production specific
problem either, so as you can see I am lost :slight_smile:


#2

the other hand I can’t imagine how this could be a production specific
problem either, so as you can see I am lost :slight_smile:

Rmagick has native extensions right? Maybe you need…

rake gems:build # Build any native extensions for
unpacked gems

?

-philip


#3

Rmagick has native extensions right? Maybe you need…

rake gems:build # Build any native extensions for
unpacked gems

?

-philip

I didn’t even consider that. I know there are separate windows and linux
versions and I did vendorize the right one.

When I run “rake gems:build”, it exits without a whisper. No errors but
maybe not much else either. It didn’t help though.

When I try gem install rmagick --install-dir=/home//gems it throws
“Failed to build gem native extension”.

Below that there’s also

“Can’t find Magick-config in
/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/games”

I have absolutely no idea what it’s trying to do and why in that
directory

Messy, but I don’t think even this is the source of my problem.
Presumably dreamhost’s own rmagick install is functioning correctly, but
when I clear it from vendor it still doesn’t manage to find the native
install.


#4

Wow, just got it going.

replaced config.gem ‘rmagick’ with

require ‘rubygems’
gem ‘rmagick’
require ‘rmagick’

Old fashioned did the trick. Don’t know why, don’t care, I need to get
some rest.

Thanks.