Rails 2.2.2 does not work with ruby 1.9.1


#1

Hi everyone! I’ve installed new Ruby 1.9.1 from sources
(http://www.ruby-lang.org/en/), then “gem install rails”, everything was
ok during installation, all tests (“make test”) were ok too.

After all, i wanted to create my new RoR project, but I could not start
it.
Plz help me

Here is my terminal:

[renat@localhost rails]$ rails mysite
create
create app/controllers
create app/helpers
create app/models
create app/views/layouts
create config/environments
create config/initializers
create config/locales
create db
create doc
create lib
create lib/tasks
create log
create public/images
create public/javascripts
create public/stylesheets
create script/performance
create script/process
create test/fixtures
create test/functional
create test/integration
create test/performance
create test/unit
create vendor
create vendor/plugins
create tmp/sessions
create tmp/sockets
create tmp/cache
create tmp/pids
create Rakefile
create README
create app/controllers/application.rb
create app/helpers/application_helper.rb
create test/test_helper.rb
create test/performance/browsing_test.rb
create config/database.yml
create config/routes.rb
create config/initializers/inflections.rb
create config/initializers/mime_types.rb
create config/initializers/new_rails_defaults.rb
create config/locales/en.yml
create config/boot.rb
create config/environment.rb
create config/environments/production.rb
create config/environments/development.rb
create config/environments/test.rb
create script/about
create script/console
create script/dbconsole
create script/destroy
create script/generate
create script/performance/benchmarker
create script/performance/profiler
create script/performance/request
create script/process/reaper
create script/process/spawner
create script/process/inspector
create script/runner
create script/server
create script/plugin
create public/dispatch.rb
create public/dispatch.cgi
create public/dispatch.fcgi
create public/404.html
create public/422.html
create public/500.html
create public/index.html
create public/favicon.ico
create public/robots.txt
create public/images/rails.png
create public/javascripts/prototype.js
create public/javascripts/effects.js
create public/javascripts/dragdrop.js
create public/javascripts/controls.js
create public/javascripts/application.js
create doc/README_FOR_APP
create log/server.log
create log/production.log
create log/development.log
create log/test.log
[renat@localhost rails]$ cd mysite
[renat@localhost mysite]$ ruby script/server
/home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:153:in
require': no such file to load -- test/unit/error (MissingSourceFile) from /home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:153:inblock in require’
from
/home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:521:in
new_constants_in' from /home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:153:inrequire’
from
/home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/deprecation.rb:224:in
<top (required)>' from /home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:153:inrequire’
from
/home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:153:in
block in require' from /home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:521:innew_constants_in’
from
/home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:153:in
require' from /home/renat/.gem/ruby/1.9.1/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support.rb:37:in<top (required)>’
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rails-2.2.2/lib/commands/server.rb:1:in
require' from /usr/local/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rails-2.2.2/lib/commands/server.rb:1:in<top (required)>’
from script/server:3:in require' from script/server:3:in


#2

On 20 Feb 2009, at 13:55, removed_email_address@domain.invalid Mennanov wrote:

Hi everyone! I’ve installed new Ruby 1.9.1 from sources
(http://www.ruby-lang.org/en/), then “gem install rails”, everything
was
ok during installation, all tests (“make test”) were ok too.

Rails 2.3.0 RC0 should work with ruby 1.9.1 (at least that’s the goal
for the final version of 2.3)

Fred


#3

On Fri, Feb 20, 2009 at 5:57 AM, Frederick C. <
removed_email_address@domain.invalid> wrote:

Rails 2.3.0 RC0 should work with ruby 1.9.1 (at least that’s the goal
for the final version of 2.3)

Fred

Rails 2.3.0 RC1 is working with Ruby 1.9.1.

-Conrad


#4

http://wiki.rubyonrails.org/rails/pages/EdgeRails

this should help, i think.

On Feb 20, 11:23 am, “removed_email_address@domain.invalid Mennanov” <rails-mailing-


#5

On 20 Feb 2009, at 16:36, lostsync wrote:

http://wiki.rubyonrails.org/rails/pages/EdgeRails

this should help, i think.

Or more specifically:
http://weblog.rubyonrails.org/2009/2/1/rails-2-3-0-rc1-templates-engines-rack-metal-much-more

Fred


#6

Just so you’re aware, to the best of my knowledge, Rails 2.2.2 is
engineered around the Ruby 1.8 series. Ruby 1.9 has renamed and/or
removed some of its standard libraries, and that’s why it’s breaking.
I personally ran into the same issue, and for my own development,
rolled back to 1.8, just until Rails 2.3 is finalized and officially
released.

See
http://pragdave.blogs.pragprog.com/pragdave/2008/04/ruby-19-standar.html
for some of changes to Ruby 1.9’s standard libraries.

On Feb 20, 9:50 am, Frederick C. removed_email_address@domain.invalid


#7

Conrad T. wrote:

On Fri, Feb 20, 2009 at 5:57 AM, Frederick C. <
removed_email_address@domain.invalid> wrote:

Rails 2.3.0 RC0 should work with ruby 1.9.1 (at least that’s the goal
for the final version of 2.3)

Fred

Rails 2.3.0 RC1 is working with Ruby 1.9.1.

-Conrad

Ok thx, and where can i find rails 2.3.0 RC1?
my “gem install rail” still tryes to instal rails 2.2.2