Problem with session on ajax request

Guys, i’m having a problem similar with those reported with rails 3.0.4
and
sessions with ajax requests.

The problem is that i have an action that receives an ajax POST and sets
an
session.

def test
session[:user] = me
end

but the session vanishes and don’t become available in the next request.
The routes are OK, and anything else are working fine.

I don’t believe that this relates to the csrf-token problem of rails
3.0.4
because the token is passed to rails by jquery. And indeed i can access
the
session hash from within the POST request . But anything I include in
the
session (within the POST request) is propagate to the next request.

If anyone can help me i would be very thankful.
Dimas C.

Anyone?

Excuse me, i have a typo in the text. What i was trying to say is that
anything I include in the session (within the POST request) is NOT
propagate
to the next requests.

On Jun 13, 11:49pm, Dimas C. [email protected] wrote:

Excuse me, i have a typo in the text. What i was trying to say is that
anything I include in the session (within the POST request) is NOT propagate
to the next requests.

Have you tried looking at the request/response headers to see where
the problem is (eg is rails not setting the session cookie, is the
browser ignoring it, is rails ignoring it on subsequent requests
etc) ? What is the me object?

Fred

The session is working fine. During the ajax request i can read the
session
normally. But anything i write to it does not shows up in the next
requests.
In all other scenario it works great.

I can reproduce this situation any time just by creating an empty
project
(rails 3.0.8) with an simple scaffold. Put an ajax request on the onload
event (of, say, the index page) that calls any action of the controller
(say
the edit action).
If i write anything to the session on the index action i can read it in
the
edit action. But if i write to the session on the edit action (during
the
ajax call) then, the next time i hit the index action, it doesn’t show
what
i wrote on the edit action. Very strange.

Btw, the me object is just a string.
Thanks

I have the exact same problem, did you solve it?
what did you do??

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs