Problem with ruby 1.8.4 One-Click Ruby Installer on windows


#1

Hi!

Previously i had ruby 1.8.2 (One-Click Ruby Installer) installed, but
the rdoc and plugindoc didn’t work, so i decided to install ruby 1.8.4.

I had uninstalled ruby 1.8.2 (uninstaller deleted the whole ruby folder
with radrails and everything, just great) and installed One-Click Ruby
Installer 1.8.4-16 preview3.

Then installed rails, rmagick, radrails, created docs for trunk version
of file_column plugin, everything works.

But when i try to display any page i get lots of errors like these:

compile error
./script/…/config/…/app/views/admin/properties/_form.rhtml:56: parse
error, unexpected tCONSTANT, expecting kEND
./script/…/config/…/app/views/admin/properties/_form.rhtml:57: parse
error, unexpected $, expecting kEND
./script/…/config/…/app/views/admin/properties/_form.rhtml:62: Invalid
char `\002’ in expression

If i remove spaces and newline characters between lines and place them
again, it stops complaining about these lines (most of the time) and
starts complaining about lines below those i’ve fixed. I can’t remove
every space and /n in my whole app.

Did you have similar problem? Does anyone know any solution?

Thanks in advance


#2

Nobody experienced similar errors?

In 1.8.2-15 release rdoc didn’t work and now these strange compile
errors.

I have no idea if it’s One-Click Ruby Installer fault or Ruby-mswin32
binaries it uses.


#3

I got the same kind of erros with the Instant Rails package using 1.8.4.
Very strange errors in unexpected places complaining about “kEND” and
such. Others on this forum seemed to be having similar kinds of
problems (not just in Windows), but I never saw a solution posted so I
reverted back to 1.8.2 and things are OK again. There seems to be
something wrong with 1.8.4.

szymek wrote:

But when i try to display any page i get lots of errors like these:

compile error
./script/…/config/…/app/views/admin/properties/_form.rhtml:56: parse
error, unexpected tCONSTANT, expecting kEND
./script/…/config/…/app/views/admin/properties/_form.rhtml:57: parse
error, unexpected $, expecting kEND
./script/…/config/…/app/views/admin/properties/_form.rhtml:62: Invalid
char `\002’ in expression


#4

szymek wrote:

Nobody experienced similar errors?

In 1.8.2-15 release rdoc didn’t work and now these strange compile
errors.

I have no idea if it’s One-Click Ruby Installer fault or Ruby-mswin32
binaries it uses.

I experienced a similar problem with 1.8.4 prev3. strange tabs and worng
line feed/carrier return (form mac to win) make some scripts don’t run.

The ruby-mswin32 behave the same way, so my guess is the whole
compilation for win32.

On *nix didn’t show problems with lf nor cr (mac=CR, win=CRLF, unix=LF).

Anyone?

Try sanitize your scripts/ partials/views using Programmers Notepad 2
(http://www.pnotepad.org)

I use this to void the similar problem.

Regards,

Luis


#5

szymek wrote:

Thanks!

I’ll try Programmers Notepad 2.

Maybe i’ll install both versions - 1.8.2 for normal usage and 1.8.4 for
creating documentation :slight_smile:

I’m curious if the programmer’s notepad thing worked, because I had the
same issue but it was only when I had the file_column plugin installed
did I have this problem come up, otherwise everything worked fine, and I
suspect that this could be the issue since it occured at odd times,
sometimes it’ll work and othertimes it wouldn’t. I may try ruby 1.8.2
as well.

Thanks,

PsiliPharm


#6

PsiliPharm wrote:

szymek wrote:

Thanks!

I’ll try Programmers Notepad 2.

Maybe i’ll install both versions - 1.8.2 for normal usage and 1.8.4 for
creating documentation :slight_smile:

I’m curious if the programmer’s notepad thing worked, because I had the
same issue but it was only when I had the file_column plugin installed
did I have this problem come up, otherwise everything worked fine, and I
suspect that this could be the issue since it occured at odd times,
sometimes it’ll work and othertimes it wouldn’t. I may try ruby 1.8.2
as well.

Thanks,

PsiliPharm

I just tried sanitizing my scripts with Programmer’s Notepad and it
worked on maybe one or two files, but other files the error still
appeared, but if I removed the file_column plugin everything works fine,
without any editing of code, that is if I didn’t put the :file_column in
the model, anyways … I have not encountered this problem with anything
else. Just with file_column which I really would like to get working
ASAP. I originally had 1.8.2 but then I upgraded to 1.8.4, I believe
that 1.8.2 is still installed? … if so, how do I force the script to
require 1.8.2? Input is greatly needed.

Thank You,

PsiliPharm


#7

Thanks!

I’ll try Programmers Notepad 2.

Maybe i’ll install both versions - 1.8.2 for normal usage and 1.8.4 for
creating documentation :slight_smile: