Problem with rtl_tcp

I hope this is the correct ng for posting this question…
I’ve a big problem with rtl_tcp:

http://www.youtube.com/watch?v=4E2MPfEzEi8
http://www.youtube.com/watch?v=8snz1wQSRpw

I’ve tryed with a clean ubuntu installation too…
I’ve no more ideas…

Any suggestion?

On 07/21/2013 08:21 AM, Favati wrote:


I know they say that a picture is worth 1000 words, but, well, in this
case, at least a few words of explanation would really help.


Marcus L.
Principal Investigator
Shirleys Bay Radio Astronomy Consortium
http://www.sbrac.org


I know they say that a picture is worth 1000 words, but, well, in this
case, at least a few words of explanation would really help.

Ok :stuck_out_tongue:

Dongle connected to a raspberry (or an ubuntu pc, same problem…)
running rtl_tcp.
On the same lan i’m using a very fast pc with sdrsharp using rtl_tcp
plugin.
After sometime (random…can be 2 minutes…or 20 minutes) i get the
problem seen on the 2 videos.
I’ve tryed replacing the dongle and updating sdrsharp (using another
program the problem persists), changed the lan switch too…Always the
same problem…

I’ve no more ideas…(i’ve always had this problem while using rtl_tcp,
and i’m running the latest rtl_tcp).

If someone can help…

Many thanks!

On 07/21/2013 11:11 AM, Favati wrote:

obviously the problem is the noise transmitted by rtl_tcp (i
think…since i’ve swapped everything…)


Discuss-gnuradio mailing list
[email protected]
https://lists.gnu.org/mailman/listinfo/discuss-gnuradio

OK, so this doesn’t involve Gnu Radio at all. I’d suggest the ##rtlsdr
IRC forum.


Marcus L.
Principal Investigator
Shirleys Bay Radio Astronomy Consortium
http://www.sbrac.org

OK, so this doesn’t involve Gnu Radio at all. I’d suggest the ##rtlsdr
IRC forum.

Ooopsss…sorry for bad posting on this ng…

Thanks!

obviously the problem is the noise transmitted by rtl_tcp (i
think…since i’ve swapped everything…)