Problem with eRuby

Hi Everyone,

I already installed Ruby 1.8.4 preview 4 + mod_fastcgi + mod_ruby on
Win XP box and configured the httpd.conf. Looks like something wrong
there on eruby-run or somewhere, the cgi Ruby script is successfully
executed, but I got some errors while running a .rhtml (aka eRuby
script). Here the errors snipped from the Apache error log.

[Tue Jun 20 19:47:40 2006] [notice] FastCGI: process manager initialized
[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby: failed to require
apache/eruby-run
[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby: error in ruby
[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby:
C:/System/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/apache/eruby-run.rb:45:in
`require’: no such file to load – eruby (LoadError)
[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby: from
C:/System/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/apache/eruby-run.rb:45

Could someone help me and give some clues?

Thanks,

On Jun 20, 2006, at 2:46 PM, Firman W. wrote:

[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby: failed to require
apache/eruby-run
[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby: error in ruby
[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby:
C:/System/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/apache/eruby-run.rb:45:in
`require’: no such file to load – eruby (LoadError)
[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby: from
C:/System/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/apache/eruby-run.rb:45

Could someone help me and give some clues?

never tried it on windows, but first, I’d make sure that you have an
euby.rb/so/dll whatever somewhere in your ruby library path.
Did you make sure the following was in httpd.conf? I know I forgot
it the first time around:

RubyRequire apache/ruby-run
RubyRequire apache/eruby-run
RubyRequire apache/eruby-debug (optional)

-Mat

On 6/21/06, Mat S. [email protected] wrote:

initialized

never tried it on windows, but first, I’d make sure that you have an
euby.rb/so/dll whatever somewhere in your ruby library path.
Did you make sure the following was in httpd.conf? I know I forgot
it the first time around:

No such eruby.rb/so/dll here.

RubyRequire apache/ruby-run
RubyRequire apache/eruby-run
RubyRequire apache/eruby-debug (optional)

Yes, those all already in httpd.conf, a problem come while apache
first run on something in apache/eruby-run.rb, any idea?

Thanks,

On Jun 20, 2006, at 4:17 PM, Firman W. wrote:

executed, but I got some errors while running a .rhtml (aka eRuby
[Tue Jun 20 19:47:42 2006] [error] mod_ruby: from
No such eruby.rb/so/dll here.
Maybe your install didn’t go so well. It looks like mod_ruby can’t
find apache/eruby-run either.
On my system I have:
/opt/local/lib/ruby/1.8/i686-darwin8.6.2/eruby.bundle
and
/opt/local/lib/ruby/1.8/apache/eruby-run.rb

I expect you’ll need the same (.bundle could be a darwin thing
though, I don’t know). If you installed from source, was your –
prefix correct?
I don’t know how ruby or mod_ruby get their pathing information.
Maybe someone else can help there.
-Mat

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs