Problem with Basic Tx-Rx Daughter Board


#1

Hi All, I am facing a small problem with my basic Tx-R daughter boards.
I am trying to transmit and receive a simple Cosine waveform of 40 Mhz
and Amp of 10 using GRC and trying to see the transmitted-received
signal on to the oscilloscope While probing into the transmitter DBA
connector, I can see the transmitted cosine waveform on to the scope,
but when I connect the transmitter and receiver using a DBA to DBA
connector (that is connecting the transmitter and receiver directly) and
probe the receiver, I am not able to see the transmitted cosine wave,
but instead I can see a 60 Hz wave which I guess is the supply voltage
freq, which remains even if I turn off my GRC . I tried to provide a
ground using the ground pin (GND) on my Rx daughter board and also by
different means but still face the same problem.

Can anybody please help me to figure out this small issue.

Thanks & Regards,
Somya A.

  New Email names for you!

Get the Email name you've always wanted on the new @ymail and
@rocketmail.
Hurry before someone else does!
http://mail.promotions.yahoo.com/newdomains/aa/


#2

On Sun, May 31, 2009 at 12:30:07PM -0700, Somya A. wrote:

if I turn off my GRC . I tried to provide a ground using the ground
pin (GND) on my Rx daughter board and also by different means but
still face the same problem.

Can anybody please help me to figure out this small issue.

Thanks & Regards,
Somya A.

You’ll need to tell us more to get any useful help.

http://gnuradio.org/trac/wiki/ReportingErrors

Eric