POST with Net::HTTP

Hi! I’m trying to authenticate to an internal application, and I’m
trying to do it using POST. (I’m also trying to do more stuff than
that, but logging in is kind of a pre-requisite.)

I’m using Net::HTTP – while in my Googling, I’ve seen other gems, 1)
they’re probably not as portable, and b) I’m trying to learn to do it
from scratch before “cheating.”

I’ve pasted both my code (http://pastebin.com/wamKhC9C) and the form
(http://pastebin.com/0ySiHUG6), but here’s a snippet:

------------------------------ cut here ----------------------------

require “net/http”
require “net/https”
require ‘uri’

uri = URI.parse(“https://racon-vod-bo.example.com/login”)

?redirect_to=/host/detail/ccdn-ps-em-02.emeryville.ca.oakl3.comcast.net")

http = Net::HTTP.new(uri.host, uri.port)
http.use_ssl = true
http.verify_mode = OpenSSL::SSL::VERIFY_NONE

Get request to get cookies

#resp, data = http.get("/login", nil)
request = Net::HTTP::Get.new(uri.request_uri)
response = http.request(request)
cookie = response.response[‘set-cookie’]
puts response.body
puts cookie

request = Net::HTTP::Post.new(‘https://racon-vod-bo.example.com/login’)
request.set_form_data({“username” => “ken”, “password” => “Seekrit”})
request[‘Cookie’] = cookie

------------------------------ cut here ----------------------------

Part of my problem, no doubt, is that I’m trying to gel together several
different components (SSL, POST, cookies) that are all interdependent,
which makes it tricky for me to figure one element out well, and move on
to the next. I also apologize for the icky code – I’m just trying to
make it work right now; it’ll get pretty, later.

Any pointers would be most gratefully accepted.

Thanks!

-Ken

On 12/06/2014, at 7:43 am, Ken D’Ambrosio [email protected] wrote:

Hi! I’m trying to authenticate to an internal application, and I’m trying to do
it using POST.

What’s the error?

Henry

On 2014-06-11 16:13, Henry M. wrote:

On 12/06/2014, at 7:43 am, Ken D’Ambrosio [email protected] wrote:

Hi! I’m trying to authenticate to an internal application, and I’m
trying to do it using POST.

What’s the error?

GAH. I’m sorry. No actual error – but when I re-fetch the root page,
I get a login challenge again. So I’m assuming I’m submitting wrong –
or using cookies wrong.

-Ken

On Jun 11, 2014, at 13:37, Ken D’Ambrosio [email protected] wrote:

GAH. I’m sorry. No actual error – but when I re-fetch the root page, I get a
login challenge again. So I’m assuming I’m submitting wrong – or using cookies
wrong.

Use mechanize. This is exactly what it is for.

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs