One click installer + gems

Hi!

It was expected, that as of 1.8.4, ruby networking works on windows.
However using the latest installer, when I tried to install a gem
(actually rails), the gem process failed.

So is there anybody having the same problem, or can everbybody else
install gems under XP?

thx

Gergo

On 2/4/06, [email protected] [email protected] wrote:

Hi!

It was expected, that as of 1.8.4, ruby networking works on windows.
However using the latest installer, when I tried to install a gem
(actually rails), the gem process failed.

So is there anybody having the same problem, or can everbybody else
install gems under XP?

I don’t have any problem.

Are you behind a proxy server? Specifically, what error messages are
you getting?

Curt

No error message.
When I say: gem install rails, the last line I get is:
Attempting remote installation of ‘rails’

I connect the internet via a router.

Additional problems:

cannot ping gems.rubyforge.org

The test script:
require ‘socket’

hostname = ARGV[0]
puts “Making socket to #{hostname}”
sock = TCPSocket.new(hostname, 80)
mesg = “GET / HTTP/1.1\r\nHost: #{hostname}\r\n\r\n”
puts "writing to socket #{hostname}: " + mesg
sock.write mesg
puts “Wow, no hang!”

hangs on www.google.com

Anyway, my internet connection seems to be ok…

On 2/4/06, [email protected] [email protected] wrote:

mesg = “GET / HTTP/1.1\r\nHost: #{hostname}\r\n\r\n”
puts "writing to socket #{hostname}: " + mesg
sock.write mesg
puts “Wow, no hang!”

hangs on www.google.com

Anyway, my internet connection seems to be ok…

How can you say your internet connection is ok when you can’t get to
google? I can get to google and I can ping gems.rubyforge.org – there
is defintiely something wrong with your internet connection.

Curt

On Sun, Feb 05, 2006 at 08:35:00AM +0900, Curt H. wrote:

puts “Wow, no hang!”

hangs on www.google.com

Anyway, my internet connection seems to be ok…

How can you say your internet connection is ok when you can’t get to
google? I can get to google and I can ping gems.rubyforge.org – there
is defintiely something wrong with your internet connection.

I think he was hinting that the problem lies in Ruby’s TCPSocket…
See [145244] for instance.

I’ve read that 6 month old post, but don’t know what to do.
So how to resolve?

thx

I can of course connect to google with other methods…

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs