No such file to load -- login_system

I’m hoping someone can help me out here. My application works fine
locally using webrick. One I upload to my shared server space I get an
application error saying rails has failed to start.

The log file production.log reads as follows:

MissingSourceFile (no such file to load – login_system):
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in
require__' /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:inrequire’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:214:in
require' /app/controllers/application.rb:1 /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:inrequire’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:214:in
require' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:39:inrequire_or_load’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:22:in
depend_on' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:178:inrequire_dependency’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:134:in
load_file!' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:97:inconst_load!’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:80:in
const_load!' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/dispatcher.rb:71:inprepare_application’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/dispatcher.rb:37:in
`dispatch’
dispatch.cgi:10

The tutorial I followed to set up the login system is here…
http://wiki.rubyonrails.com/rails/pages/HowToQuicklyDoAuthenticationWithLoginGenerator

I’ve got my host to install the login_generator gem using: ‘gem
install login_generator’ unfortunately it made no difference.

I am really stuck as to why this isn’t working, if anyone can offer
any pointers if would be greatly appreciated.

Thanks,
Paul.

Paul S. wrote:

I’m hoping someone can help me out here. My application works fine
locally using webrick. One I upload to my shared server space I get an
application error saying rails has failed to start.

The log file production.log reads as follows:

MissingSourceFile (no such file to load – login_system):
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in
require__' /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:inrequire’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:214:in
require' /app/controllers/application.rb:1 /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:inrequire’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:214:in
require' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:39:inrequire_or_load’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:22:in
depend_on' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:178:inrequire_dependency’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:134:in
load_file!' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:97:inconst_load!’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:80:in
const_load!' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/dispatcher.rb:71:inprepare_application’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/dispatcher.rb:37:in
`dispatch’
dispatch.cgi:10

The tutorial I followed to set up the login system is here…
http://wiki.rubyonrails.com/rails/pages/HowToQuicklyDoAuthenticationWithLoginGenerator

I’ve got my host to install the login_generator gem using: ‘gem
install login_generator’ unfortunately it made no difference.

I am really stuck as to why this isn’t working, if anyone can offer
any pointers if would be greatly appreciated.

Thanks,
Paul.

Hi,
are you sure you copied this file login_system.rb to your host? it’s
probably in the lib directory. you don’t need the generator gem on the
host to get this running.


Agnieszka F.

are you sure you copied this file login_system.rb to your host? it’s
probably in the lib directory.
Agnieszka F.

wow that was an easy fix! thanks for that.

However, when I try to log in I get the following error… any ideas
what this is all about?

NameError (uninitialized constant User):
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:195:in
const_missing' /app/controllers/admin/account_controller.rb:14:inlogin’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.11.2/lib/action_controller/base.rb:853:in
perform_action_without_filters' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.11.2/lib/action_controller/filters.rb:332:inperform_action_without_benchmark’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.11.2/lib/action_controller/benchmarking.rb:69:in
perform_action_without_rescue' /usr/lib/ruby/1.8/benchmark.rb:293:inmeasure’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.11.2/lib/action_controller/benchmarking.rb:69:in
perform_action_without_rescue' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.11.2/lib/action_controller/rescue.rb:82:inperform_action’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.11.2/lib/action_controller/base.rb:369:in
process_without_session_management_support' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.11.2/lib/action_controller/session_management.rb:116:inprocess’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/dispatcher.rb:38:in
dispatch' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/fcgi_handler.rb:141:inprocess_request’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/fcgi_handler.rb:53:in
process!' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/fcgi-0.8.6.1/./fcgi.rb:600:ineach_cgi’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/fcgi-0.8.6.1/./fcgi.rb:597:in each_cgi' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/fcgi_handler.rb:52:inprocess!’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.0.0/lib/fcgi_handler.rb:22:in
`process!’
dispatch.fcgi:24

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs