Nginx - SMTP no authentication

Hi friends,

Please help me to configure SMTP without authentication on ngnix. I have
even applied the patch, which is given in this url
http://www.ruby-forum.com/topic/187018#new . I am running postfix in the
same server and ngnix mail is running in the 225, my configuration looks
like this

mail {

proxy_pass_error_message on;

auth_http  http://127.0.0.1:8080/mail/auth;
xclient    off;

server {
    listen     225;
    protocol   smtp;
    smtp_auth  plain;
}

}

http {
access_log /var/log/nginx/access.log;

server
{
listen 127.0.0.1:8080;
server_name localhost;

    location = /mail/auth {
        add_header Auth-Status OK;
        add_header Auth-Server 127.0.0.1;
        add_header Auth-Port 22;
      return 200;

    }
}

}

is there anything wrong with my configuration? when i am tring to telnet
to sever to the port 225, i am getting the following

telnet mailserver 225
220 mailserver ESMTP ready
helo
501 5.5.4 Invalid argument
mail from:[email protected]
530 5.7.1 Authentication required

Thanks,
Anto Binish Kaspar
E.C Software

Hello!

On Sat, Oct 10, 2009 at 01:52:36AM +0200, Anto binish Kasoar wrote:

Hi friends,

Please help me to configure SMTP without authentication on ngnix. I have
even applied the patch, which is given in this url
http://www.ruby-forum.com/topic/187018#new . I am running postfix in the

This wasn’t a good idea, patch in question isn’t needed neither
for version mentioned nor for any up to date.

Though this isn’t related to the “problem” you see.

    listen     225;
    protocol   smtp;
    smtp_auth  plain;

[…]

is there anything wrong with my configuration? when i am tring to telnet
to sever to the port 225, i am getting the following

telnet mailserver 225
220 mailserver ESMTP ready
helo
501 5.5.4 Invalid argument

“HELO” command requires an “domain” argument. See RFC 5321 for
details.

mail from:[email protected]
530 5.7.1 Authentication required

You configured nginx with “smtp_auth plain” and try to send mail
without authentication. “Authentication required” is expected and
correct reply.

Maxim D.

I also have this problem, when I use externet domain mail account send
mail
to me, it display “530 5.7.1 Authentication required”.

can you help me ? thanks

Posted at Nginx Forum:
http://forum.nginx.org/read.php?2,12609,237663#msg-237663

I’m in the same situation.

Posted at Nginx Forum:
http://forum.nginx.org/read.php?2,12609,257723#msg-257723

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs