Nginx "Bug"?


#1

Hi,

I don’t know if Igor S. is aware of this:

When running nginx in debug mode (I was debugging a custom module for
nginx
in gdb):
master_process off;
daemon off;
Nginx breaks down when sending a HUP signal (reload configuration), it
just
closes the connections after they were established.

I was testing it with many modules and some patches on 0.7.51 with extra
compile options -o0 and -ggdb, but I did another test without any
options
given to ./configure with 0.7.52 and the problem occures there too.

I don’t know if Igor S. does care about it because those option are
only for debugging, but just to let you know.

greetings,
Paul van der Linden


#2

On Thu, Apr 23, 2009 at 02:07:09PM +0200, Paul wrote:

I was testing it with many modules and some patches on 0.7.51 with extra
compile options -o0 and -ggdb, but I did another test without any options
given to ./configure with 0.7.52 and the problem occures there too.

I don’t know if Igor S. does care about it because those option are
only for debugging, but just to let you know.

The segfault occurs with “master_process off” only.
And yes, this mode is intended for debugging only.

As to “daemon off”, there are no segfaults.


#3

Hi
On Thu, 23 Apr 2009 16:33:03 +0400, Igor S. wrote:

The segfault occurs with “master_process off” only.
And yes, this mode is intended for debugging only.

As to “daemon off”, there are no segfaults.

I don’t get a segfault (nginx keeps running and gdb doesn’t complain
about
anything), but nginx just closes the connection. But know I know it is
not
my own modules/patches which screws things up. Thanks