New install on Mac server start error

Hi,
I have installed a Macports Ruby on Rails with MySQL and Mongrel
following the instructions
from:http://wiki.rubyonrails.org/rails/pages/Installation
The server did start fine but now exits with the following Terminal
printout.
radarjem:~/newrailsapp jem$ script/server
=> Booting Mongrel (use ‘script/server webrick’ to force WEBrick)
=> Rails application starting on http://0.0.0.0:3000
=> Call with -d to detach
=> Ctrl-C to shutdown server
** Starting Mongrel listening at 0.0.0.0:3000
** Starting Rails with development environment…
Exiting
/Users/jem/newrailsapp/config/environment.rb:60: undefined method
reqire' for main:Object (NoMethodError) from /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:ingem_original_require’
from
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in
require' from /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_support/dependencies.rb:496:inrequire’
from
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_support/dependencies.rb:342:in
new_constants_in' from /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_support/dependencies.rb:496:inrequire’
from
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.4/bin/…/lib/mongrel/rails.rb:147:in
rails' from /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.4/bin/mongrel_rails:113:incloaker_’
from
/opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.4/lib/mongrel/configurator.rb:149:in
call' ... 18 levels... from /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.0.2/lib/commands/server.rb:39 from /opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:ingem_original_require’
from
/opt/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in
`require’
from script/server:3
radarjem:~/newrailsapp jem$
What should I do to repair this?
Any help would be appreciated
Regards Jeremy

Hi Jeremy,

It looks like the issue may be in the environment.rb file of your
rails app “newrailsapp” on line #60. If you change “reqire” to
“require” it should clear you up. Looks to me that the install is
correct. If that doesn’t work try posting the contents of your
environment.rb file here and I’ll have another look.

  • Mike

On Mar 20, 5:04 pm, Jeremy S. [email protected]

Thanks Mike,
The last line was: reqire ‘flickr’
So I changed it to: require ‘flickr’ as you suugested
Now the Mongrel server starts.

My Appreciation,
Jeremy

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs