Jason King's inline_attachment probs


#1

I recently added the inline_attachment gem (http://github.com/
JasonKing/inline_attachment/tree/master) to enable the use of
image_tag in html emails.

It’s ~kinda~ working, but I have a problem…

It works in that I do get emails sent with the images in them and it
all looked good… but, then I found that the rake task that runs off
a cron job to send nightly emails seems to result in bringing down my
main app with 503 errors.

It seems that where it chokes is the line in environment.rb that we’re
directed to include:

config.gem ‘inline_attachment’

Even though the gem appears to be installed correctly (indeed it seems
to be working since I do get those images in the emails), this is the
error that shows up in the trace from the rake task:

[deploy@blue current]$ rake tasks:send_updates RAILS_ENV=production –
trace
(in /var/www/apps/redeye/releases/20090310053759)
** Invoke tasks:send_updates (first_time)
** Invoke environment (first_time)
** Execute environment
no such file to load – inline_attachment
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
gem_original_require' /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:inrequire’

Missing these required gems:
inline_attachment

You’re running:
ruby 1.8.6.287 at /usr/bin/ruby
rubygems 1.3.1 at /home/deploy/.gem/ruby/1.8, /usr/lib/ruby/gems/1.8

Run rake gems:install to install the missing gems.

Any ideas on why the gem seems to be working, but I get this error?

And I’m not sure why I end up with 503’s after running the task and
have to restart the app… any ideas on that?