Installing RubyGems 0.9.4 on Solaris 2.6

Hi all,

Just wondering if anyone can assist here -

Have installed Ruby 1.8.6 on Solaris 2.6 (Sparc), and that seemed to
install ok. I then went to install RubyGems 0.9.4 (as the good book
suggests) and found that I encounter an error partway through the
installation (executed ‘ruby setup.rb’ at the location of where I
extracted the RubyGem tarfile).

<----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


install uninstall_command.rb /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/
rubygems/commands
install unpack_command.rb /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/
commands
install update_command.rb /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/
commands
<— lib/rubygems/commands
—> lib/rubygems/digest
mkdir -p /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/digest
install digest_adapter.rb /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/
digest
install md5.rb /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/digest
install sha1.rb /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/digest
install sha2.rb /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/digest
<— lib/rubygems/digest
<— lib/rubygems
<— lib
/usr/local/lib/ruby/1.8/sparc-solaris2.6/thread.so: ld.so.1: ruby:
fatal: libgcc_s.so.1: open failed: No such file or directory - /usr/
local/lib/ruby/1.8/sparc-solaris2.6/thread.so (LoadError)
from /usr/local/lib/ruby/1.8/thread.rb:5
from /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:85:in
require' from /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:85 from /dsk1/rubygems-0.9.4/./post-install.rb:81:inrequire’
from /dsk1/rubygems-0.9.4/./post-install.rb:81:in
install_sources' from /dsk1/rubygems-0.9.4/./post-install.rb:116:inrun_hook’
from setup.rb:1526:in exec_task_traverse' from setup.rb:1342:inexec_install’
from setup.rb:1000:in exec_install' from setup.rb:814:ininvoke’
from setup.rb:773:in `invoke’
from setup.rb:1578

<----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I’m not sure what I’m missing here as the three files (thread.so,
ld.so.1 and libgcc_s.so.1) are all in the PATH, and can be seen???

Thanks in advance.

Brad

Problem solved.

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs