How to get ssl to work without adding port 413

I have been trying to get ssl to work like I want it for a few hours
without
success. The problem is that https://localhost:413/index.php works but
not
https://localhost/index.php. Firefox can’t establish a connection to the
server
at localhost. Looked everywhere on the net and everyone just says to put
the
listen 413 and it works, but not for me it seems :X.

nginx version: nginx/0.6.29
OpenSSL 0.9.8g
On gentoo.

My config :

user nginx nginx;
worker_processes 1;

error_log /var/log/nginx/error_log info;

events {
worker_connections 512;
use epoll;
}

http {
include /etc/nginx/mime.types;
default_type application/octet-stream;

    log_format main
            '$remote_addr - $remote_user [$time_local] '
            '"$request" $status $bytes_sent '
            '"$http_referer" "$http_user_agent" '
            '"$gzip_ratio"';

    client_header_timeout   10m;
    client_body_timeout     10m;
    send_timeout            10m;

    connection_pool_size            256;
    client_header_buffer_size       1k;
    large_client_header_buffers     4 2k;
    request_pool_size               4k;

    gzip on;
    gzip_min_length 1100;
    gzip_buffers    4 8k;
    gzip_types      text/plain;

    output_buffers  1 32k;
    postpone_output 1460;

    sendfile        on;
    tcp_nopush      on;
    tcp_nodelay     on;

    keepalive_timeout       75 20;

    ignore_invalid_headers  on;

    index index.html;

    ##ssl portion
    server {
            listen          413;
            server_name     localhost;

            ssl on;
            ssl_certificate         /etc/nginx/nginx.pem;
            ssl_certificate_key     /etc/nginx/nginx.key;

            access_log      /var/log/nginx/localhost.ssl_access_log 

main;
error_log /var/log/nginx/localhost.ssl_error_log
info;

            keepalive_timeout    70;

            root /home/mysite;
            location ~ \.php$ {
                    include /etc/nginx/fastcgi_params;
                    fastcgi_pass  127.0.0.1:1026;
                    fastcgi_index index.php;
            }
     }

}

Browsers request https:// scheme urls on port 443 not 413.

Cheers

Dave

yes because https://localhost/index.php would be going to https’s
default port: 443

that is why forcing :413 works. this is not an nginx issue :slight_smile:

The standard port number for https is 443, so use this as the https
port instead of 413.

HTH,

__Janko

Am 15.04.2008 um 07:56 schrieb Maxime Pelletier:

One answer to my question would have been enough. Wow, what a stupid
error !
Thanks guys.

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs