Heroku deployment issue

I’m following the tutorial on http://railstutorial.org/ and I’m getting
hung up on the Heroku deployment step. The app keeps crasing, and the
first line in the heroku log is

/usr/ruby1.8.7/lib/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.0/lib/bundler/runtime.rb:64:in
`require’: no such file to load – sqlite3 (LoadError)

I’ve followed the steps verbatim and I can’t seem to wrap my mind around
this. Does this mean the sqlite3 gem is not installed on the remote
heroku machine?

Got it working. Had to remove the sqlite3 entry from my Gemfile.

Brandon J. wrote:

Got it working. Had to remove the sqlite3 entry from my Gemfile.

hi, got the same issue. I’ll try your solution. are you using windows ?.

I’m following also the tutorial on http://railstutorial.org/, did you
manage to use rspec for testing ?.
Thanks,
Dani

Dani D. wrote:

Brandon J. wrote:

Got it working. Had to remove the sqlite3 entry from my Gemfile.

hi, got the same issue. I’ll try your solution. are you using windows ?.

I’m following also the tutorial on http://railstutorial.org/, did you
manage to use rspec for testing ?.
Thanks,
Dani

Got it working too. The thing is that I need to delete or comment out
all reference to sqlite3 in my gem and gem.lock files to be able to
deploy successfully to Heroku. Locally on my computer I still need those
to have it run well.
Working in windows and couldn’t get rspec working so I postponed that to
another day.
ciao
Leo

all reference to sqlite3 in my gem and gem.lock files to be able to
deploy successfully to Heroku. Locally on my computer I still need those
to have it run well.
Working in windows and couldn’t get rspec working so I postponed that to
another day.

http://www.htmtrade.com
http://www.bagsko.com
http://www.bag-sell.com
http://www.replicas-bags.com
http://www.replicas-louisvuitton-bags.com
http://www.tajite.com
http://www.lialai.com
http://www.buylouisvuittonuk.com

Hey guys , I am having the same problem. The Heroku development step has
some site problems I guess. Every time it hangs. It is there any other
way to access it ? Help would be appreciated !

Regards
Jerry

I’m doing the rubyonrailstutorial.org tutorial as well and have this
problem on Vista: When I executed: heroku keys:add it complained that
it couldn’t find msvcrt-ruby18.dll. I thought it strange that it
wouldn’t be using msvcrt-ruby191.dll but found an msvcrt-ruby18.dll and
added it to Ruby192\bin. Now I get a seg fault at the line that says:

C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/json-1.4.6-x86-mingw32/lib/json/ext/parser.so:
[BUG] Segmentation fault

Any ideas or hints? Is this likely related to the need for the 1.8
version of msvcrt-ruby or is it maybe a subsequent problem?

I have tried updating gems. No change.

I too am having a segmentation fault with parser.so when I try
heroku keys:add

Tried reinstalling, resetting, using on a different machine, and all I
get is crashes. Please help!

Xeround SQL database is now free on Heroku, available now on invite
only, to receive an invite, send an email to [email protected]

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs