GRC cannot find my USRP B100

Hi, I was trying to work with USRP B100 (Mac OSX 10.6.8 - snow leopard),
but unfortunately GnuRadio-Companion shows no USRP, the answers to :

uhd_usrp_probe and uhd_find_devices are ok

Mac OS; GNU C++ version 4.2.1 (Apple Inc. build 5666) (dot 3);
Boost_104900; UHD_003.004.002-128-g12f7a5c9


– UHD Device 0

Device Address:
type: b100
name:
serial: ECR10Z3B1

Mac OS; GNU C++ version 4.2.1 (Apple Inc. build 5666) (dot 3);
Boost_104900; UHD_003.004.002-128-g12f7a5c9

– USRP-B100 clock control: 10
– r_counter: 2
– a_counter: 0
– b_counter: 20
– prescaler: 8
– vco_divider: 5
– chan_divider: 5
– vco_rate: 1600.000000MHz
– chan_rate: 320.000000MHz
– out_rate: 64.000000MHz


/
| Device: B-Series Device
| _____________________________________________________
| /
| | Mboard: B100
| | revision: 8192
| | serial: ECR10Z3B1
| |
| | Time sources: none, external, external
| | Clock sources: internal, external, auto
| | Sensors: ref_locked
| | _____________________________________________________
| | /
| | | RX DSP: 0
| | | Freq range: -32.000 to 32.000 Mhz
| | _____________________________________________________
| | /
| | | RX DSP: 1
| | | Freq range: -32.000 to 32.000 Mhz
| | _____________________________________________________
| | /
| | | RX Dboard: A
| | | ID: SBX (0x0054)
| | | Serial: E4R15X4XS
| | | _____________________________________________________
| | | /
| | | | RX Subdev: 0
| | | | Name: SBXv3 RX
| | | | Antennas: TX/RX, RX2, CAL
| | | | Sensors: lo_locked
| | | | Freq range: 400.000 to 4400.000 Mhz
| | | | Gain range PGA0: 0.0 to 31.5 step 0.5 dB
| | | | Connection Type: IQ
| | | | Uses LO offset: No
| | | _____________________________________________________
| | | /
| | | | RX Codec: A
| | | | Name: ad9522
| | | | Gain range pga: 0.0 to 20.0 step 1.0 dB
| | _____________________________________________________
| | /
| | | TX DSP: 0
| | | Freq range: -32.000 to 32.000 Mhz
| | _____________________________________________________
| | /
| | | TX Dboard: A
| | | ID: SBX (0x0055)
| | | Serial: E4R15X4XS
| | | _____________________________________________________
| | | /
| | | | TX Subdev: 0
| | | | Name: SBXv3 TX
| | | | Antennas: TX/RX, CAL
| | | | Sensors: lo_locked
| | | | Freq range: 400.000 to 4400.000 Mhz
| | | | Gain range PGA0: 0.0 to 31.5 step 0.5 dB
| | | | Connection Type: QI
| | | | Uses LO offset: No
| | | _____________________________________________________
| | | /
| | | | TX Codec: A
| | | | Name: ad9522
| | | | Gain range pga: -20.0 to 0.0 step 0.1 dB

but when i work with gnuradio-companion i have the

Source - out(0): Port is not connected.

and when I executed

uhd_usrp_probe i have:

dyld: Symbol not found: __ZTVN3wax3objE
Referenced from: /opt/local/bin/uhd_usrp_probe
Expected in: /usr/local/lib//libuhd.003.dylib
in /opt/local/bin/uhd_usrp_probe
Trace/BPT trap

also when I execute

usrp_fft.py

the answer is:

Xlib: extension “RANDR” missing on display
“/tmp/launch-2V7lWB/org.x:0”.
usrp: failed to find usrp[0]
Traceback (most recent call last):
File “/opt/local/bin/usrp_fft.py”, line 309, in
main ()
File “/opt/local/bin/usrp_fft.py”, line 305, in main
app = stdgui2.stdapp(app_top_block, “USRP FFT”, nstatus=1)
File
“/opt/local/lib/python2.6/site-packages/gnuradio/wxgui/stdgui2.py”, line
36, in init
wx.App.init (self, redirect=False)
File
“/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/site-packages/wx-2.8-gtk2-unicode/wx/_core.py”,
line 7978, in init
self._BootstrapApp()
File
“/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/site-packages/wx-2.8-gtk2-unicode/wx/_core.py”,
line 7552, in _BootstrapApp
return core.PyApp__BootstrapApp(*args, **kwargs)
File
“/opt/local/lib/python2.6/site-packages/gnuradio/wxgui/stdgui2.py”, line
39, in OnInit
frame = stdframe (self.top_block_maker, self.title, self._nstatus)
File
“/opt/local/lib/python2.6/site-packages/gnuradio/wxgui/stdgui2.py”, line
60, in init
self.panel = stdpanel (self, self, top_block_maker)
File
“/opt/local/lib/python2.6/site-packages/gnuradio/wxgui/stdgui2.py”, line
81, in init
self.top_block = top_block_maker (frame, self, vbox, sys.argv)
File “/opt/local/bin/usrp_fft.py”, line 100, in init
self.u = usrp.source_c(which=options.which,
decim_rate=options.decim)
File
“/opt/local/lib/python2.6/site-packages/gnuradio/usrp/usrp_swig.py”,
line 1664, in source_c
return _usrp_swig.source_c(*args, **kwargs)
RuntimeError: can’t open usrp

Can anyone advise me what to do?

Best Regards,