Gnuradio build on cygwin failed with usrp

Updated git repository on my cygwin(1.7.7-1)+winxp box this weekend and
tried rebuild gnuradio
./configure reported usrp is not to be built due to not able to detect
libusb
I do have libusb-win32 0.1.12.2-1 in cygwin
Looked at the config.log, I found it insists on checking pkgconfig file
libusb.pc, which does not exist.
I manually created that file. Then it goes a bit further.

configure:24742: Checking for LIBUSB version ‘libusb’
configure:24890: checking for USB
configure:24898: $PKG_CONFIG --exists --print-errors “${libusb_name}”
configure:24901: $? = 0
configure:24946: $PKG_CONFIG --exists --print-errors “${libusb_name}”
configure:24949: $? = 0
configure:24966: $PKG_CONFIG --exists --print-errors “${libusb_name}”
configure:24969: $? = 0
configure:25017: result: yes
configure:25039: checking libusb for header usb.h
configure:25054: gcc -c -I/usr/include conftest.c >&5
configure:25054: $? = 0
configure:25060: result: yes
configure:25089: checking libusb for function usb_bulk_write in library
usb
configure:25107: gcc -o conftest.exe conftest.c -lusb >&5
configure:25107: $? = 0
configure:25114: result: yes
configure:25136: checking libusb for symbol usb_debug in library usb
configure:25150: gcc -o conftest.exe -I/usr/include conftest.c -lusb

&5
/tmp/ccaJXA3I.o:conftest.c:(.text+0x2c): undefined reference to
`_usb_debug’

I really don’t know how that can be failed? checked the libusb-win32
source codes that usb_debug is indeed in usb.c

I feel gnuradio support in cygwin is becoming more and more fragile.

anyone has success in building usrp in cygwin recently?

Thanks
Kyle

Kyle Z. wrote:

Updated git repository on my cygwin(1.7.7-1)+winxp box this weekend and
tried
rebuild gnuradio
./configure reported usrp is not to be built due to not able to detect
libusb
I do have libusb-win32 0.1.12.2-1 in cygwin
Looked at the config.log, I found it insists on checking pkgconfig file
libusb.pc,
which does not exist.
I manually created that file. Then it goes a bit further.
[…]
configure:25136: checking libusb for symbol usb_debug in library usb
configure:25150: gcc -o conftest.exe -I/usr/include conftest.c -lusb

&5
/tmp/ccaJXA3I.o:conftest.c:(.text+0x2c): undefined reference to
`_usb_debug’

It appears that this was broken (for Cygwin) in the latest git commit
(ddbb914d) of config/usrp_libusb.m4. My copy of libusb-win32 0.1.12.2-1
does not have the symbol usb_debug in either the .h file or the shared
library.

Could someone review the change to usrp_libusb.m4 and see if it could be
made to function again under Cygwin? Or explain why the change was made
so
someone else (like me?) can suggest an alternative?

In the meanwhile you can work around the problem by modifying
config/usrp_libusb.m4 to omit the check for usb_debug then rerunning
./bootstrap.

– Don W.

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs