Getting noise for FM receiver with usrp e110?

Hi everybody,

I’m trying to implement FM receiver on usrp e110. The daugtherboard used
is
SBX Board Rev 5.1.

As a result, I got only noise, I wasn’t able to hear the local station
at
103.5 Mhz.

And I got this error:
UHD Warning:

  • The hardware does not support the requested RX frequency:*
  • Target frequency: 103.500000 MHz*
  • Actual frequency: 423.500000 MHz*
    >>> gr_fir_ccf: using armv7_a
    >>> gr_fir_fff: using armv7_a
    aUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUOaUaUaUOaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaUaU

I attached a screenshot of FM receiver 's GRC.

Can you help me to detect if there are some parameters which are wrong ?

Best regards,

Wafa HAJ HMIDA

The SBX has a frequency range of 400MHz to 4.4GHZ which is why you
cannot
tune to broadcast FM stations between 88-108MHz:

https://www.ettus.com/product/details/SBX

Mike


Mike J. M0MIK BSc MIET
Email: [email protected]
Web: http://scanoo.com

On Thu, Jun 12, 2014 at 11:14 AM, Wafa E. via USRP-users <

On 06/12/2014 06:14 AM, Wafa E. wrote:

  • The hardware does not support the requested RX frequency:*

Best regards,

Wafa HAJ HMIDA


Discuss-gnuradio mailing list
[email protected]
https://lists.gnu.org/mailman/listinfo/discuss-gnuradio
Two issues:

The SBX doesn’t support that frequency.

The audio subsystem on E110 doesn’t support a sample rate of 96k

Thanks a lot for your reply.

In fact, in order to respect the band range frequency of the SBX
daughterboard Rev 5.1.

I sent an FM signal from a signal generator called NI PXIe-5673
described
in this link:

http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/en/nid/205593. The signal that I
generated, it is a sinus and has 900 *MHz *frequency.
So that I created my proper FM station on 900 MHz to respect the band
range frequency allowed by SBX daughterboard Rev 5.1.

In order to receive the signal generated by usrp e110, I implemented an
FM
receiver flow graph on usrp e110 which is attached below and I used an
VERT900
Antenna, described in this link:
https://www.ettus.com/product/details/VERT900 .
But I still have noise generated by usrp e110.

Have you an idea if there is a non suitable parameter on the flow graph
?

Thanks in advance

Best regards,

Wafa HAJ HMIDA
2014-06-12 12:33 GMT+02:00 Mike J. [email protected]:

I just received my B200 and facing the same issue. The B200 supports
70Mhz upwards, wonder why I am just getting noise. There is no error
while running it.

Anyone tried this with B200?

Thanks
Hari

Marcus D. Leech wrote in post #1149608:

On 06/12/2014 06:14 AM, Wafa E. wrote:

  • The hardware does not support the requested RX frequency:*

Best regards,

Wafa HAJ HMIDA


Discuss-gnuradio mailing list
[email protected]
https://lists.gnu.org/mailman/listinfo/discuss-gnuradio
Two issues:

The SBX doesn’t support that frequency.

The audio subsystem on E110 doesn’t support a sample rate of 96k

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs