Fwd: spec_server not working


#1

I can’t seem to get spec_server to work correctly (I’ve never used it
before, so maybe I’m missing something?)

I start up spec_server as prescribed:
mdarby@macbook:~/Documents/apps/CCW: rake spec:server:start
(in /Users/mdarby/Documents/Apps/CCW)
Starting up spec server.
Loading Rails environment
Ready
spec_server launched. (PID: 31387)

Then I try to run a spec and it times out after about thirty seconds:
mdarby@macbook:~/Documents/apps/CCW: ./script/spec --drb spec/models/
job_spec.rb
No server is running

^C/usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:566:in read': Interrupt from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:566:inload’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:632:in recv_reply' from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:923:inrecv_reply’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:1202:in send_message' from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:1093:inmethod_missing’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:1177:in open' from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:1092:inmethod_missing’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:1110:in with_friend' from /usr/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:1091:inmethod_missing’
from /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-1.1.11/lib/spec/
runner/drb_command_line.rb:13:in run' from /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-1.1.11/lib/spec/ runner/option_parser.rb:184:inparse_drb’
from /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-1.1.11/lib/spec/
runner/option_parser.rb:124:in order!' from /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-1.1.11/lib/spec/ runner.rb:202:inoptions’
from /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-1.1.11/lib/spec/
runner/command_line.rb:8:in `run’
from ./script/spec:5

Gems installed:
rspec (1.1.11)
rspec-rails (1.1.11)

Any thoughts?

Thanks!


#2

On Fri, Oct 31, 2008 at 2:34 PM, Matt D. removed_email_address@domain.invalid wrote:

I can’t seem to get spec_server to work correctly (I’ve never used it
before, so maybe I’m missing something?)

Try running ‘spec’ (presuming it’s in your path). I had problems running
‘script/spec’ with version 1.1.9. I don’t know if that will help, but
it’s
worth a shot.

For my money, spec_server is the most useful part of Rails programming
that
very few people use (TextMate is the opposite).

///ark


#3

Same thing unfortunately. It also happens when I add --drb to spec/
spec.opts and run autotest/autospec as well.


#4

On 2008-10-31, at 17:52, Matt D. wrote:

Same thing unfortunately. It also happens when I add --drb to spec/
spec.opts and run autotest/autospec as well.

G’day Matt. This probably won’t be of much help, but I’ve never been
able to run my specs against spec_server. I always get this error:

/opt/local/lib/ruby/1.8/drb/drb.rb:852:in `initialize’: getaddrinfo:
nodename nor servname provided, or not known (SocketError)

Cheers,
Nick


#5

On Fri, Oct 31, 2008 at 2:52 PM, Matt D. removed_email_address@domain.invalid wrote:

Same thing unfortunately. It also happens when I add --drb to
spec/spec.opts and run autotest/autospec as well.

FWIW, I’ve never gotten autotest to work with --drb, either.

///ark


#6

Hrm… So… anyone? It seems like this should be kind of straight
forward :frowning:


#7

This is the same error that I get also. I’d love to get this working,

Glenn