Form posts twice - once as post and again as get. Help!


#1

Hi all,

I am posting this here #1 out of desperation and #2 on chance that this
might be an ERB issue and ofcourse most importantly because many rails
gurus hang out here :slight_smile:

I am having a very strange problem. I have a search form with a bunch
of
fields for a db query of a table called people. The associated :person
model has_many sub models such as :addresses, :skills etc. The
Person.find uses :include to eager load the data from various other
tables which :belong_to people.

The results page contains a form built dynamically where the user can
select check boxes to the select persons from the result set and then
save the set.

The problem:
The search form is submitted and the query processed and the results
page
rendered. tail -f log shows…

First post:
Processing PersonSearchController#search (for 127.0.0.1 at 2007-02-20
13:49:28) [POST]
Parameters: {“person_search”=>{“city”=>"", “skill_id_3”=>"",
“skill_search”=>“1”,…etc, etc

…normal processing happens here till…
Rendered person_search/_results (0.00915)
Rendered layouts/_footer (0.00027)
Completed in 15.63002 (0 reqs/sec) | Rendering: 0.25152 (1%) | DB:
0.02095 (0%) | 200 OK [http://localhost/person_search/search]

The strange thing is that my breakpoint in the search action hits
again immediately. And I get a second post which actually is a get.

Processing PersonSearchController#search (for 127.0.0.1 at 2007-02-20
13:49:44) [GET]
Session ID: 30519ded2f3bfa275e4cb7a2c1e67edc
Parameters: {“action”=>“search”, “controller”=>“person_search”}

There are no form params this time. This causes (500 Internal Error)

Relevant info:

Both the search form and the results page with the form have
auto_complete fields which work fine and actually use a dedicated
auto_completion_controller.

Has any one seen this behaviour? Any clues/pointers will be greatly
appreciated.

-bakki