FeistyFawn problems again :(

hi all,
I read the previous posts about FF + gnuradio, but I still
have some trouble

I have fresh install of FeistyFawn, fresh install of gnuradio
3.0.2(ubuntu package), I have group usrp with “me” in it, I have
10-usrp.rules in place but strange thing happens. I can only find usrp
the very first time when I plug it in and usbview says Unknown device,
after that it always says RuntimeError: Unable to find USRP #0, even
though I can see it in usbview as USRP rev 4.

thanks for any help,
tomas

On Wed, Apr 25, 2007 at 02:32:44PM +0200, konvak wrote:

thanks for any help,
tomas

Thanks for the report.

I’ll take a look at it. It may take me a couple of days to get to it.

Eric

I still get this as well. So far, the following technique (abhorent as
it is) works 100%. power off the USRP and power it back on causing it
to enumerate and come up raw. After that, the load works every time.

Bob

Eric B. wrote:

though I can see it in usbview as USRP rev 4.


Discuss-gnuradio mailing list
[email protected]
http://lists.gnu.org/mailman/listinfo/discuss-gnuradio


AMSAT Director and VP Engineering. Member: ARRL, AMSAT-DL,
TAPR, Packrats, NJQRP, QRP ARCI, QCWA, FRC. ARRL SDR WG Chair
“Taking fun as simply fun and earnestness in earnest shows
how thoroughly thou none of the two discernest.” - Piet Hine

On Wed, Apr 25, 2007 at 11:55:42AM -0400, Robert McGwier wrote:

I still get this as well. So far, the following technique (abhorent as
it is) works 100%. power off the USRP and power it back on causing it
to enumerate and come up raw. After that, the load works every time.

Bob

Thanks for additional info. I just downloaded the Feisty iso :wink:

Eric

On Wed, Apr 25, 2007 at 11:55:42AM -0400, Robert McGwier wrote:

I still get this as well. So far, the following technique (abhorent as
it is) works 100%. power off the USRP and power it back on causing it
to enumerate and come up raw. After that, the load works every time.

Bob

Update: I can reproduce the problem…

BTW, it was very nice to be able to just click on gnuradio and usrp in
synaptic, and have it pull down the packages :wink:

Thanks to Bdale and Ramakrishnan for their work on this!

Eric

Robert McGwier wrote:

I still get this as well. So far, the following technique (abhorent as
it is) works 100%. power off the USRP and power it back on causing it
to enumerate and come up raw. After that, the load works every time.

Bob

FWIW, we were having similar issues on a laptop with Ubuntu 6.10 (I
don’t keep track of all the cute names). We were thinking the problem
was with Python 2.5. It would often not find the USRP, but if we ran the
application again quickly, it would work fine.

Sorry, no more explicit details about this since we reverted it back to
Ubuntu 6.07 / Python 2.4.

Tom

On Wed, Apr 25, 2007 at 07:54:33AM -0700, Eric B. wrote:

though I can see it in usbview as USRP rev 4.

thanks for any help,
tomas

Thanks for the report.

I’ll take a look at it. It may take me a couple of days to get to it.

Eric

The Feisty Fawn problem is fixed in the trunk as of r5175.

The bug was in the FX2 firmware, and had been in there for 4 years.
The 2.6.20 kernel CONFIG_USB_SUSPEND option exercised the buggy path.

Eric

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs