Failed to set TX frequency!

Hi,

I think there is a problem in setting TX frequency of Basic daughter
board
using the USRP “tune” function in the range from (45MHz to 83MHz)!.
Outside this range, the tune function is working fine.

Firas

View this message in context:
http://www.nabble.com/Failed-to-set-TX-frequency!!-tf4025764.html#a11435047
Sent from the GnuRadio mailing list archive at Nabble.com.

Eng. Firas wrote:

I think there is a problem in setting TX frequency of Basic daughter board
using the USRP “tune” function in the range from (45MHz to 83MHz)!.
Outside this range, the tune function is working fine.

You’d have a much higher chance of getting a useful reply if you
included a description with more content than “there is a problem.”

What is happening that shouldn’t be happening?

What isn’t happening that should be happening?

What do you see on your screen?

Has it worked before but something changed and now it is not working?
What changed?


Johnathan C.
Corgan Enterprises LLC
http://corganenterprises.com

Eng. Firas wrote:

Hi Johnathan,

Sorry for not being clear. I was making a new usrp_source.py & usrp_sink.py
files (attached below) to be posted to gunradio. Testing the new
usrp_source.py code was ok for all frequencies and daughter boards. However,
testing usrp_sink.py code, with TX frequencies between 44MHz and 83 MHz gave
me the tuning function failing indication which I use it to print the
message “Failed to set TX frequency”. This is strangely happening to the
Basic TX daughter board only in this frequency range.

The digital upconverters in the AD9862 don’t allow you to set the
frequency to values close to the nyquist frequencies. Since it samples
at 128 MHz, the prohibited ranges are around multiples of 64 MHz.

Matt

Hi Johnathan,

Sorry for not being clear. I was making a new usrp_source.py &
usrp_sink.py
files (attached below) to be posted to gunradio. Testing the new
usrp_source.py code was ok for all frequencies and daughter boards.
However,
testing usrp_sink.py code, with TX frequencies between 44MHz and 83 MHz
gave
me the tuning function failing indication which I use it to print the
message “Failed to set TX frequency”. This is strangely happening to the
Basic TX daughter board only in this frequency range.

Firas,

http://www.nabble.com/file/p11435727/new_usrp_source.py
new_usrp_source.py
http://www.nabble.com/file/p11435727/new_usrp_sink.py new_usrp_sink.py .

Johnathan C.-2 wrote:

Johnathan C.
Corgan Enterprises LLC
http://corganenterprises.com


Discuss-gnuradio mailing list
[email protected]
http://lists.gnu.org/mailman/listinfo/discuss-gnuradio


View this message in context:
http://www.nabble.com/Failed-to-set-TX-frequency!!-tf4025764.html#a11435727
Sent from the GnuRadio mailing list archive at Nabble.com.

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs