Exec format error while installing Globalize

Hello,
I have a problem installing Globalize plugin on my Windows machine. I
first posted this msg to comp.lang.ruby but got no answer, so I hope
to get help here :slight_smile:
I must admit I am a complete noob in Rails. I need to develop an
application with support for several languages so I decided to install
Globalize just after installing Rails. I created a project named
“first” and typed the following:
D:\railsspace\first>ruby script/plugin install
http://svn.globalize-rails.org/svn/globalize/branches/for-1.2

After some operation the script complained about some “Exec format
error”.
Whole output follows:
D:\railsspace\first>ruby script/plugin install
http://svn.globalize-rails.org/svn/globalize/branches/for-1.2

  • ./for-1.2/LICENSE
  • ./for-1.2/README
  • ./for-1.2/data/country_data.csv
  • ./for-1.2/data/language_data.csv
  • ./for-1.2/data/translation_data.csv
  • ./for-1.2/generators/globalize/USAGE
  • ./for-1.2/generators/globalize/globalize_generator.rb
  • ./for-1.2/generators/globalize/templates/migration.rb.gz
  • ./for-1.2/generators/globalize/templates/model_migration.rb
  • ./for-1.2/generators/globalize/templates/tiny_migration.rb.gz
  • ./for-1.2/init.rb
  • ./for-1.2/install.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/localization/core_ext.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/localization/core_ext_hooks.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/localization/db_translate.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/localization/db_view_translator.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/localization/locale.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/localization/rfc_3066.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/models/country.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/models/currency.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/models/language.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/models/model_translation.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/models/translation.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/models/view_translation.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/rails/action_mailer.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/rails/action_view.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/rails/active_record.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/rails/active_record_helper.rb
  • ./for-1.2/lib/globalize/rails/date_helper.rb
  • ./for-1.2/populators/pop_dates.rb
  • ./for-1.2/populators/pop_migration.rb
  • ./for-1.2/populators/pop_pluralization.rb
  • ./for-1.2/populators/pop_seps.rb
  • ./for-1.2/tasks/data.rake
  • ./for-1.2/test/action_mailer_test/globalize_mailer/test.en-
    US.plain.text.rhtml
  • ./for-1.2/test/action_mailer_test/globalize_mailer/
    test.en.plain.text.rhtml
  • ./for-1.2/test/action_mailer_test/globalize_mailer/
    test.he.plain.text.rhtml
  • ./for-1.2/test/action_mailer_test/globalize_mailer/
    test.plain.text.rhtml
  • ./for-1.2/test/action_mailer_test.rb
  • ./for-1.2/test/config/database.yml.default
  • ./for-1.2/test/config/database.yml.example
  • ./for-1.2/test/core_ext_test.rb
  • ./for-1.2/test/currency_test.rb
  • ./for-1.2/test/date_helper_test.rb
  • ./for-1.2/test/db/schema.rb
  • ./for-1.2/test/db_localizes_translates_test.rb
  • ./for-1.2/test/db_translation_test.rb
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_categories.yml
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_categories_products.yml
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_countries.yml
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_languages.yml
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_manufacturers.yml
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_products.yml
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_simples.yml
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_translations.yml
  • ./for-1.2/test/fixtures/globalize_unlocalized_classes.yml
  • ./for-1.2/test/locale_test.rb
  • ./for-1.2/test/mime_responds_test.rb
  • ./for-1.2/test/model_test.rb
  • ./for-1.2/test/render_test.rb
  • ./for-1.2/test/standard_data_test_helper.rb
  • ./for-1.2/test/test_helper.rb
  • ./for-1.2/test/test_standard_data.rb
  • ./for-1.2/test/validation_test.rb
  • ./for-1.2/test/view_picking_test.rb
  • ./for-1.2/test/view_translation_namespace_test.rb
  • ./for-1.2/test/view_translation_test.rb
  • ./for-1.2/test/views/layouts/standard.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/render/test.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/all_types_with_layout.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/all_types_with_layout.rjs
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.en.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.en.rjs
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.en.rxml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.fr.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.fr.rjs
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.fr.rxml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.rjs
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults.rxml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/
    using_defaults_with_type_list.en.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults_with_type_list.en.rjs
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/
    using_defaults_with_type_list.en.rxml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/
    using_defaults_with_type_list.fr.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults_with_type_list.fr.rjs
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/
    using_defaults_with_type_list.fr.rxml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults_with_type_list.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults_with_type_list.rjs
  • ./for-1.2/test/views/respond_to/using_defaults_with_type_list.rxml
  • ./for-1.2/test/views/test.he-IL.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/test.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/test2.he.rhtml
  • ./for-1.2/test/views/test2.rhtml
    Exec format error - rake -f D:/railsspace/first/vendor/plugins/
    for-1.2/…/…/…/Rakefile globalize:upgrade_schema_to_1_dot_2 && exit
    1

Looks like there is an error in my vendor/plugins/for-1.2/tasks/
data.rake file but I have little idea how to read it. The file can be
found here:
http://svn.globalize-rails.org/svn/globalize/branches/for-1.2/tasks/d

I am running Win XP SP2 with Ruby 1.8.6 (2007-03-13 patchlevel 0)
[i386-mswin32] and Rails 1.2.3

I read the replies to similar problems, and the solution was to use
rake.cmd or rake.bat instead of plain rake command, but in the
upgrate_schema_to_1_dot_2 task I can’t even see when the rake is
invoked…

Can anyone help? I have no idea how to bite this problem…

All the best,
Maciek

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs