Error with audio_alsa_sink


#1

Hello all,I have some problems with GNURadio and my USRP board when I
use the usrp_wfm_rcv demo application. I have the error
below:audio_alsa_sink[hw:0,0]: unable to support sampling rate 32000
 card requested 44100 instead.
audio_alsa_sink[hw:0,0]: set_period_time_near failed: Argument invalide
Traceback (most recent call last):
 File “./usrp_wfm_rcv.py”, line 268, in
 app = stdgui.stdapp (wfm_rx_graph, “USRP WFM RX”)
 File “/usr/lib/python2.5/site-packages/gnuradio/wxgui/stdgui.py”, line
36, in init
 wx.App.init (self, redirect=False)
 File
“/usr/lib/python2.5/site-packages/wx-2.8-gtk2-unicode/wx/_core.py”, line
7912, in init
 self._BootstrapApp()
 File
“/usr/lib/python2.5/site-packages/wx-2.8-gtk2-unicode/wx/_core.py”, line
7487, in _BootstrapApp
 return core.PyApp__BootstrapApp(*args, **kwargs)
 File “/usr/lib/python2.5/site-packages/gnuradio/wxgui/stdgui.py”, line
39, in OnInit
 frame = stdframe (self.flow_graph_maker, self.title, self._nstatus)
 File “/usr/lib/python2.5/site-packages/gnuradio/wxgui/stdgui.py”, line
60, in init
 self.panel = stdpanel (self, self, flow_graph_maker)
 File “/usr/lib/python2.5/site-packages/gnuradio/wxgui/stdgui.py”, line
81, in init
 self.fg = flow_graph_maker (frame, self, vbox, sys.argv)
 File “./usrp_wfm_rcv.py”, line 93, in init
 False) # ok_to_block
 File “/usr/lib/python2.5/site-packages/gnuradio/audio_alsa.py”, line
228, in sink
 return _audio_alsa.sink(*args)
RuntimeError: audio_alsa_sink
I have tested the mono_tone application with success and I can listen
the tone.I have checked that my sound card is not in use by some other
application.Do you have any idea ?

Thanks in advance.Patrick


#2

On Mon, Nov 10, 2008 at 03:17:02PM +0000, PAtrick Gerber wrote:

File “/usr/lib/python2.5/site-packages/wx-2.8-gtk2-unicode/wx/_core.py”, line 7487, in _BootstrapApp
return _audio_alsa.sink(*args)
RuntimeError: audio_alsa_sink
I have tested the mono_tone application with success and I can listen the tone.I have checked that my sound card is not in use by some other application.Do you have any idea ?

Thanks in advance.Patrick

Try it with the -O plughw:0,0 option

Eric