Dispatcher Issues


#1

Should I be able to run this and get some meaningful output? I’m trying
to convert my app to run with Apache2/CGI and I’ve got the snippet that
the RoR book suggests. The app runs fine with WEBrick, but I’ve got to
scale it a little bit.

[root@ops cms]# ruby public/dispatch.fcgi
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:200:in
`const_missing’: uninitialized constant RailsFCGIHandler (NameError)
from public/dispatch.fcgi:24
[root@ops cms]# ruby public/dispatch.cgi
Status: 500 Internal Server Error
[root@ops cms]# ruby public/dispatch.rb
Status: 500 Internal Server Error
[root@ops cms]#

I’m struggling with this as I can’t trace down the error. It happens
with a fresh rails install as well as my app, both of which work fine
with WEBrick.

Does anyone have any suggestions?

thanks

paul


#2

my apache logs show this:

[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87]
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:200:in
const_missing': uninitialized constant ActiveRecordError (NameError) [Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.13.2/lib/active_record/validations.rb:9 [Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:inrequire__’
[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom
/usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in
require' [Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.5/lib/active_support/dependencies.rb:214:inrequire’
[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.13.2/lib/active_record.rb:39
[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom
/usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in
require__' [Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:inrequire’
[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom
/usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:182:in activate' [Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \t ... 7 levels... [Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom /var/www/cms/public/../config/environment.rb:8:inrequire’
[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom
/var/www/cms/public/…/config/environment.rb:8
[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom
/var/www/cms/public/dispatch.cgi:3:in `require’
[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] \tfrom
/var/www/cms/public/dispatch.cgi:3
[Fri Jan 20 09:42:30 2006] [error] [client 192.168.111.87] Premature end
of script headers: dispatch.cgi


#3

If anyone else has this issue, it was Ruby version 1.8.2 and rails 1.0.0
being incompatiable somehow. I upgraded ruby to 1.8.4 and everything
clicked into place.


#4

On 1/20/06, Paul removed_email_address@domain.invalid wrote:

If anyone else has this issue, it was Ruby version 1.8.2 and rails 1.0.0
being incompatiable somehow. I upgraded ruby to 1.8.4 and everything
clicked into place.

I haven’t had any problems with Ruby 1.8.2 & Rails 1.0.