Curb problems on OS X

Hi,
Is anyone else having problems with curb <http://curb.rubyforge.org/

on OS X using Intel architecture? Just thought I’d check before
filing a bug.

$ ruby --version
ruby 1.8.5 (2006-08-25) [i686-darwin8.8.2]
$ gem query -n curb

*** LOCAL GEMS ***

curb (0.1.0)
Ruby bindings for the libcurl(3) URL transfer library.
$ irb -rubygems -rcurb
dyld: NSLinkModule() error
dyld: Symbol not found: _curl_easy_escape
Referenced from: /opt/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/curb-0.1.0/lib/
curb_core.bundle
Expected in: flat namespace
$

(ruby, irb, and gem are all installed under /opt/local using MacPorts
http://www.macports.org/).

On 1/11/07, lists [email protected] wrote:

(ruby, irb, and gem are all installed under /opt/local using MacPorts
http://www.macports.org/).

with compiled from standard dist ruby 1.8.4 on OS X.4:

seltzer:~ sandal$ irb -rubygems

require “curb”
dyld: NSLinkModule() error
dyld: Symbol not found: _curl_easy_escape
Referenced from:
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/curb-0.1.0/lib/curb_core.bundle
Expected in: flat namespace

On Jan 13, 2007, at 4:40 AM, Ross B. wrote:

linkage problem). I found a number of references to similar
problems, mostly I think with new(er?) versions of OSX, but nothing
definitive. It’s a problem, so please do file a bug with Curb, but
if anyone can shed any light on this issue I’d be most appreciative.

Cheers,

Ross B. - [email protected]

Bug filed: <http://rubyforge.org/tracker/index.php?
func=detail&aid=7802&group_id=2622&atid=10079>

On Fri, 12 Jan 2007 02:15:10 -0000, Gregory B.
[email protected] wrote:

$
Referenced from:
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/curb-0.1.0/lib/curb_core.bundle
Expected in: flat namespace

I don’t know what this means (aside from the obvious that it’s a linkage
problem). I found a number of references to similar problems, mostly I
think with new(er?) versions of OSX, but nothing definitive. It’s a
problem, so please do file a bug with Curb, but if anyone can shed any
light on this issue I’d be most appreciative.

Cheers,

On Jan 13, 2007, at 1:23 PM, lists wrote:

Ross B. - [email protected]

Bug filed: <http://rubyforge.org/tracker/index.php?
func=detail&aid=7802&group_id=2622&atid=10079>

Just FYI, it looks like this has been fixed with curb version 0.1.2
(now available as a gem). Thanks to Ross for the quick debugging and
distribution of the fix.

-Ryan

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs