Creating new rails problem

I got everything to work. When I first tried:

rails new myApp

it created the app and then I ran:

rails server

that worked fine too with localhost:3000

but then I tried making another app, which was created but gave me a
message stating that server is already running and then it exited.
Therefore, my locahost wasn’t working anymrore.

Then I did some fooling around and I think I just made it worse!!

here is where I am at now:

~$ rails new blog
/usr/lib/ruby/1.9.1/rubygems/custom_require.rb:36:in `require’: iconv
will be deprecated in the future, use String#encode instead.
/usr/lib/ruby/vendor_ruby/railties/lib/rails_generator/generators/applications/app/app_generator.rb:7:
Use RbConfig instead of obsolete and deprecated Config.
exists
exists app/controllers
exists app/helpers
exists app/models
exists app/views/layouts
exists config/environments
exists config/initializers
exists config/locales
exists db
exists doc
exists lib
exists lib/tasks
exists log
exists public/images
exists public/javascripts
exists public/stylesheets
exists script/performance
exists test/fixtures
exists test/functional
exists test/integration
exists test/performance
exists test/unit
exists vendor
exists vendor/plugins
exists tmp/sessions
exists tmp/sockets
exists tmp/cache
exists tmp/pids
identical Rakefile
identical README
identical app/controllers/application_controller.rb
identical app/helpers/application_helper.rb
identical config/database.yml
identical config/routes.rb
identical config/locales/en.yml
identical db/seeds.rb
identical config/initializers/backtrace_silencers.rb
identical config/initializers/inflections.rb
identical config/initializers/mime_types.rb
identical config/initializers/new_rails_defaults.rb
overwrite config/initializers/session_store.rb? (enter “h” for help)
[Ynaqdh]

WHAT DO I DO???

ruby 1.9.3p194 (2012-04-20 revision 35410) [i686-linux]
Rails 2.3.14
rvm 1.26.10 (latest)

~$ gem -v
1.8.23

~$ which ruby
/usr/bin/ruby

~$ which gem
/usr/bin/gem

Please advise. THANKS!

T

If the error says the server is already running,

Can you go to temp/pids folder there you see a PID associated to the
sever.
Delete it and run again.
It should work.

[image: --]

Mohan Krishna G.
[image: https://]about.me/gmk.india
https://about.me/gmk.india?promo=email_sig

On 30 March 2015 at 04:20, Ant Na [email protected] wrote:

  exists  app/controllers
  exists  app/helpers


identical config/initializers/mime_types.rb
identical config/initializers/new_rails_defaults.rb
overwrite config/initializers/session_store.rb? (enter “h” for help)
[Ynaqdh]

WHAT DO I DO???

That means you are trying to create a new rails app in the folder
blog, but there is already a rails app in that folder. If you want to
throw it away and start again then delete the blog folder before doing
rails new, otherwise use a name other than blog for your new one.

~$ which gem
/usr/bin/gem

The fact that ruby is being picked up from the system location (rather
than .rvm) means that you are not actually using rvm.

If you have not already done so then I suggest you work right through
a good tutorial such as railstutorial.org (which is free to use
online). That will show you the basics of rails.

Your problem with the server already running may mean that you ran
rails s
but have not shut down the server (Ctrl+C in the server window) before
trying to start another one.

Colin

Colin

I tried all of your suggestions…I still get the same results

even after replying “y” twice:

overwrite config/initializers/session_store.rb? (enter “h” for help)
[Ynaqdh] y
force config/initializers/session_store.rb
overwrite config/initializers/cookie_verification_secret.rb? (enter “h”
for help) [Ynaqdh] y
force config/initializers/cookie_verification_secret.rb
identical config/environment.rb
identical config/boot.rb
identical config/environments/production.rb
identical config/environments/development.rb
identical config/environments/test.rb
identical script/about
identical script/console
identical script/dbconsole
identical script/destroy
identical script/generate
identical script/runner
identical script/server
identical script/plugin
identical script/performance/benchmarker
identical script/performance/profiler
identical test/test_helper.rb
identical test/performance/browsing_test.rb
identical public/404.html
identical public/422.html
identical public/500.html
identical public/index.html
identical public/favicon.ico
identical public/robots.txt
identical public/images/rails.png
identical public/javascripts/prototype.js
identical public/javascripts/effects.js
identical public/javascripts/dragdrop.js
identical public/javascripts/controls.js
identical public/javascripts/application.js
identical doc/README_FOR_APP
identical log/server.log
identical log/production.log
identical log/development.log
identical log/test.log
exists vendor/rails

Blog was already deleted before I posted.

Is there another tmp folder hidden somewhere else?

thank you,

T

you have to press yes . then run rails s
for stop server press ctrl-c, then gsin run it. hope you have got ur
solution.

On Mon, Mar 30, 2015 at 5:19 PM, Ant Na [email protected] wrote:

overwrite config/initializers/session_store.rb? (enter “h” for help)
[Ynaqdh] y
force config/initializers/session_store.rb
overwrite config/initializers/cookie_verification_secret.rb? (enter “h”
for help) [Ynaqdh] y
force config/initializers/cookie_verification_secret.rb
identical config/environment.rb
identical config/boot.rb

Blog was already deleted before I posted.

The output above says that’s not true.


Hassan S. ------------------------ [email protected]
http://about.me/hassanschroeder
twitter: @hassan
Consulting Availability : Silicon Valley or remote

I tried rails new cows (new name) and i still get the same output :frowning:

On 03/30/2015 05:19 PM, Ant Na wrote:

thank you,

T

I think you might be running an earlier version of rails where the
command is ‘rails project’. I am still working on a 2.3 system and what
you see looks a lot like a 2.3 system. Try ‘rails -v’ to see the
version.

Norm

So finally I was fed up and just decided to reinstall rails and now it
works flawlessly!

Thank you soooo much for everyones time!

You live you learn!

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs