Can't get win32console gem working properly

Hi all. I must use Windows for a days and I am trying to use
win32console gem. I’ve installed it successful and can see it at
C:\ruby\lib\ruby\gems\1.8\gems, but can’t use it with require():

irb
irb(main):001:0> require ‘rubygems’
=> false
irb(main):002:0> require ‘Win32/Console/ANSI’
LoadError: no such file to load – Win32/Console/ANSI
from
c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in
ge m_original_require' from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:inre
quire’
from (irb):2
irb(main):003:0> require ‘Win32/Console’
LoadError: no such file to load – Win32/Console
from
c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in
ge m_original_require' from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:inre
quire’
from (irb):3
irb(main):004:0> require ‘Win32’
LoadError: no such file to load – Win32
from
c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in
ge m_original_require' from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:inre
quire’
from (irb):4
irb(main):005:0>

What am I doing wrong?

gem list

*** LOCAL GEMS ***

actionmailer (1.3.6, 1.3.5)
actionpack (1.13.6, 1.13.5)
actionwebservice (1.2.6, 1.2.5)
activerecord (1.15.6, 1.15.5)
activesupport (1.4.4)
fxri (0.3.6)
fxruby (1.6.13, 1.6.6)
hoe (1.3.0)
hpricot (0.6, 0.4)
log4r (1.0.5)
mysql (2.7.3)
rails (1.2.6, 1.2.5)
rake (0.7.3, 0.7.2)
redgreen (1.2.2)
ruby-snarl (0.0.8)
rubyforge (0.4.4)
rubygems-update (0.9.5)
sources (0.0.1)
test_notifier (0.0.5)
win32-clipboard (0.4.3, 0.4.1)
win32-dir (0.3.2, 0.3.1)
win32-eventlog (0.4.6, 0.4.3)
win32-file (0.5.5, 0.5.3)
win32-file-stat (1.2.7, 1.2.3)
win32-process (0.5.1)
win32-sapi (0.1.3)
win32-sound (0.4.0)
win32console (1.0.8)
windows-pr (0.6.2)
ZenTest (3.6.1)

Thank you very much


Davi V.

I’m having the same problem. Anybody had any luck solving it?

Tim

Em Sex 14 Dez 2007, Tim Holahan escreveu:

On Dec 3, 1:49 pm, “Davi V.” [email protected] wrote:

Hi all. I must use Windows for a days and I am trying to use

win32console gem. I’ve installed it successful and can see it at

C:\ruby\lib\ruby\gems\1.8\gems, but can’t use it with require():
[…]

I’m having the same problem. Anybody had any luck solving it?

I’ve got nothing yet.

Best regards,

Davi V.

E-mail: [email protected]
MSN : [email protected]
GTalk : [email protected]
Skype : davi vidal
ICQ : 138815296

This worked for me, too. Thanks, Rafael.

Not sure, but it may be a problem with rubygems v0.9.5.

Tim

Tim Holahan wrote:

This worked for me, too. Thanks, Rafael.

Not sure, but it may be a problem with rubygems v0.9.5.

Tim

seems to be quite a few problems with rubygems V0.9.5 I downgraded to
V0.9.4 and everything started working properly again.
Martin

Hi everybody,

I figured out, what the problem was:

Just renamed the path in the gems dir:

win32console-1.0.8-x86-mswin32
to
win32console-1.0.8-i386-mswin32

then it works for me.

greetinx

Rafael

If for some reason you have the folder “win32console-1.0.8-x86-
mswin32”, renaming it to “win32console-1.0.8-i386-mswin32” may fix it.

  • Mark

On Dec 17, 7:55 am, Martin E. [email protected]

This forum is not affiliated to the Ruby language, Ruby on Rails framework, nor any Ruby applications discussed here.

| Privacy Policy | Terms of Service | Remote Ruby Jobs