Can't find block "uhd_usrp_souce"

hello, I build gnuradio by source, my gnuradio version is 3.6.3,and only
one test faild

The following tests FAILED:
120 - qa_ctcss_squelch (Failed)
Errors while running CTest

when I try to open the “uhd_wbfm_receive.grc”, it print error:
Loading: “uhd_wbfm_receive.grc”

Error: Block key “uhd_usrp_source” not found in Platform - grc(GNU
Radio Companion)

Error: Connection between uhd_usrp_source_0(0) and low_pass_filter_0(0)
could not be made.
source block id “uhd_usrp_source_0” not in block ids

On Sat, Feb 09, 2013 at 01:10:46PM +0800, adream wrote:

hello, I build gnuradio by source, my gnuradio version is 3.6.3,and only one
test faild

The following tests FAILED:
120 - qa_ctcss_squelch (Failed)

That’s OK.

Errors while running CTest

when I try to open the “uhd_wbfm_receive.grc”, it print error:
Loading: “uhd_wbfm_receive.grc”

Error: Block key “uhd_usrp_source” not found in Platform - grc(GNU Radio
Companion)

Error: Connection between uhd_usrp_source_0(0) and low_pass_filter_0(0)
could not be made.
source block id “uhd_usrp_source_0” not in block ids

Done

Did you install UHD at all?

MB


Karlsruhe Institute of Technology (KIT)
Communications Engineering Lab (CEL)

Dipl.-Ing. Martin B.
Research Associate

Kaiserstraße 12
Building 05.01
76131 Karlsruhe

Phone: +49 721 608-43790
Fax: +49 721 608-46071
www.cel.kit.edu

KIT – University of the State of Baden-Württemberg and
National Laboratory of the Helmholtz Association

Did you install UHD at all?

Yes, I have installed UHD, but it still has this problem!
Thank you

On 02/10/2013 01:35 AM, adream wrote:

Did you install UHD at all?

Yes, I have installed UHD, but it still has this problem!
Thank you

When you configure the gnuradio build, there are a lot of checks for
libraries and headers and a component summary at the end.

If gr-uhd is not a configured component, this usually means that the
package config file for uhd cannot be found or the libraries/headers are
not in a standard place.

Can you post the verbose for the gnuradio configure?

What install prefix did you use for uhd?
(default is /usr/local, same as gnuradio)

-josh