App no longer runs - MissingSourceFile for any controller


#1

Hello all. I somehow managed to break my rails app running under Apache
2
with fcgi. With any action I try, it throws an exception saying it
can’t
find the source file. For instance, requesting an action in my
welcome_controller results in:
MissingSourceFile in #
No such file to load – app/controllers/welcome_controller.rb

The log doesn’t show anything, except the exception backtrace (below).
But, the application works fine using webrick. Further, I’ve tried
running my
old todo app (from the tutorial) with the same apache server, and it
works
fine.

What could be causing this problem? Is there anything obvious I may
have
missed? Thanks in advance.

Luca

ps: in case it helps, here is the full backtrace of the exception

MissingSourceFile in #
No such file to load – app/controllers/welcome_controller.rb
RAILS_ROOT: /usr/sunkay12/cshome/luca/pa_root/pa_web/public/…/config/…

Application Trace | Framework Trace | Full Trace

/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:207:in
load' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:207:inload’
#{RAILS_ROOT}/vendor/plugins/engines/lib/dependencies_extensions.rb:54:in
require_or_load' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:22:independ_on’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:178:in
require_dependency' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:178:inrequire_dependency’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:134:in
load_file!' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:97:inconst_load!’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:80:in
each' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:80:inconst_load!’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:72:in
const_missing' generated/routing/recognition.rb:4:inrecognize_path’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.11.0/lib/action_controller/routing.rb:458:in
recognize!' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-0.14.3/lib/dispatcher.rb:38:indispatch’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-0.14.3/lib/fcgi_handler.rb:141:in
process_request' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-0.14.3/lib/fcgi_handler.rb:53:inprocess!’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-0.14.3/lib/fcgi_handler.rb:52:in
each_cgi' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/site_ruby/1.8/fcgi.rb:597:ineach’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/site_ruby/1.8/fcgi.rb:597:in
each_cgi' /usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-0.14.3/lib/fcgi_handler.rb:52:inprocess!’
/usr/sunkay12/cshome/luca/usr-x86_64/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-0.14.3/lib/fcgi_handler.rb:22:in
`process!’
/usr/sunkay12/cshome/luca/pa_root/pa_web/public/dispatch.fcgi:24
This error occured while loading the following files:
app/controllers/welcome_controller.rb
Request
Parameters: None
Show session dump
Response
Headers: {“cookie”=>[], “Cache-Control”=>“no-cache”}


#2

Please use the Rails Engines plugin found here:

http://opensvn.csie.org/rails_engines/engines/tags/rel_1.0.1

I appear to have broken stuff in the latest release. D’oh.

  • james

#3

On January 7, 2006 04:27, James A. wrote:

Please use the Rails Engines plugin found here:

http://opensvn.csie.org/rails_engines/engines/tags/rel_1.0.1

I appear to have broken stuff in the latest release. D’oh.

  • james

Thank you. Using that release fixed the problem.

Luca