4.1 Upgrade problems


#1

bryans@cyglon01 ~/www/rails $ typo install
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/
Installing typo 4.1
Stopping Typo
!!! PID file
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/tmp/pid.txt
does not exist. Not running?
mongrel::stop reported an error. Use mongrel_rails mongrel::stop -h to
get
help.
Checking for existing Typo install in
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org
Reading files from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/typo-4.1
copying rails 1.2.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/railties
copying activesupport 1.4.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/activesupport
copying activerecord 1.15.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/activerecord
copying actionpack 1.13.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/actionpack
copying actionmailer 1.3.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/actionmailer
copying actionwebservice 1.2.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/actionwebservice
Making scripts executable
Checking database
Creating initial database
Creating PostgreSQL database
Password:
createdb: database creation failed: ERROR: permission denied to create
database
Password:
createdb: database creation failed: ERROR: permission denied to create
database
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.15.0/lib/active_record/connection_adapters/abstract_adapter.rb:128:in
log': PGError: ERROR: relation "articles_tags" already exists (ActiveRecord::StatementInvalid) : CREATE TABLE articles_tags ( "article_id" integer DEFAULT NULL, "tag_id" integer DEFAULT NULL ) from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.15.0/lib/active_record/connection_adapters/postgresql_adapter.rb:152:inexecute’
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/databases.rb:125:in
create' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/databases.rb:124:ineach’
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/databases.rb:124:in
create' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:479:increate_initial_database’
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:689:in
in_directory' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:478:increate_initial_database’
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:213:in
install_sequence' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:192:ininstall’
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/commands.rb:95:in
command' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:646:inexecute_command’
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/typo-4.1/bin/typo:38
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:489:in
load' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:489:inload’
from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:343:in
new_constants_in' from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:489:inload’
from /usr/bin/typo:18

So, why is it trying to do a CREATE TABLE? Have I missed something
somewhere which prevents it from realising that this is an upgrade as
opposed to an install?

Many thanks for any hints you can give me and if you need any more
information do let me know!

Best wishes,


Toby


#2

Don’t worry about it - there was a problem with the underlying database
which meant I had to backup, drop and completely restore the whole
thing.

Thanks if you did have a look; I’m happily upgraded now!

Best wishes,


Toby