Forum: Ruby-Forum.com RForum Edge Rails Installation problems

Ea511be99241b5a6b54bbf6dad4be463?d=identicon&s=25 Dan Bikle (danbikle)
on 2006-08-19 04:28
Hi,

I'm trying to install RForum on my Mac running OS X Tiger.

On this Mac I have PostgreSQL 8.1
and
Edge Rails 4724

I used svn to get rforum 925

Then, I edited database.yml and created a corresponding database.

Then, I created site.rb from default_site.rb

Then, I tried...

  rake db:migrate

I saw this:

/myrforum 11 $
/myrforum 11 $
/myrforum 11 $
/myrforum 11 $
/myrforum 11 $ rake db:migrate
(in /pt/webprops/vietenglish/rforum925)
rake aborted!
no such file to load -- ferret
/pt/webprops/vietenglish/rforum925/rakefile.rb:9
(See full trace by running task with --trace)
/myrforum 12 $
/myrforum 12 $
/myrforum 12 $

I did this:

gem install ferret

I saw:

...
Successfully installed ferret-0.9.5
Installing RDoc documentation for ferret-0.9.5...
/myrforum 13 $

which looks good to me.

Then, I tried...

  rake db:migrate

I saw this:

/myrforum 13 $
/myrforum 13 $ rake db:migrate
(in /pt/webprops/vietenglish/rforum925)
rake aborted!
Regexp anchor characters are not allowed in routing requirements:
/^[0-9]+$/
/pt/webprops/vietenglish/rforum925/rakefile.rb:9
(See full trace by running task with --trace)
/myrforum 14 $
/myrforum 14 $
/myrforum 14 $


Do any of you have any tips on how I can get RForum installed?

Thanks,

-Dan
3a83969376c805ef5b6042191fdb0ff3?d=identicon&s=25 Andreas S. (andreas)
on 2006-08-19 15:14
Fixed, please update to the latest revision.
Ea511be99241b5a6b54bbf6dad4be463?d=identicon&s=25 Dan Bikle (danbikle)
on 2006-08-19 20:22
ok,

What was that svn command?

ah.. here:
svn co svn://andreas-s.net/rforum/trunk/

and I see:

A    trunk/public/stylesheets/main.css
A    trunk/public/stylesheets/syntax.css
A    trunk/public/favicon.ico
 U   trunk
Checked out revision 932.

mv trunk rforum932
/bin/rm -f rforum
ln -s rforum932 rforum

edit database.yml
create site.rb from default_site.rb

follow README:
 rake db:migrate
 script/server webrick

 http://localhost:3000/user/register

 create user named fred

 dig the password out of development.log

 script/make_admin fred

 Use
 http://localhost:3000/forum/new

 to start making forums

I'm happy

Info about my setup:
rforum 30 $ ruby script/about
ruby script/about
About your application's environment
Ruby version                 1.8.4 (powerpc-darwin8.7.0)
RubyGems version             0.8.11
Rails version                1.1.6
Active Record version        1.14.4
Action Pack version          1.12.5
Action Web Service version   1.1.6
Action Mailer version        1.2.5
Active Support version       1.3.1
Application root             /pt/webprops/vietenglish/rforum932
Environment                  development
Database adapter             postgresql
Database schema version      12

Notice that I had removed edge rails
[ with /bin/rm -rf vendor/rails ]

It was causing problems with my install of
a plugin called 'comatose' which I got here:
http://rubyforge.org/projects/comatose/

Andreas...
Thanks for your help!

-Dan
Please log in before posting. Registration is free and takes only a minute.
Existing account

NEW: Do you have a Google/GoogleMail, Yahoo or Facebook account? No registration required!
Log in with Google account | Log in with Yahoo account | Log in with Facebook account
No account? Register here.