Forum: Ruby on Rails Rails app fails to start with LoginGenerator

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Febe7a3391f9079e1454b2b2652fc6ff?d=identicon&s=25 Igor Su (imixaly4)
on 2006-05-26 07:01
Hi guys

I was following this: <a
href="http://wiki.rubyonrails.com/rails/pages/LoginGener...
and everything was perfect until I run the script.

I've got:

<strong>MissingSourceFile</strong><br />

no such file to load -- user.rb <br />

RAILS_ROOT: script/../config/.. <br />

<pre><code>
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:140:in
`load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:140:in
`load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:56:in
`require_or_load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:30:in
`depend_on'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:85:in
`require_dependency'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:85:in
`require_dependency'
#{RAILS_ROOT}/lib/login_system.rb:1
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:140:in
`load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:140:in
`load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:56:in
`require_or_load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:30:in
`depend_on'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:85:in
`require_dependency'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:85:in
`require_dependency'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:98:in
`const_missing'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:131:in
`const_missing'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:133:in
`send'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:133:in
`const_missing'
#{RAILS_ROOT}/app/controllers/application.rb:6
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:140:in
`load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:140:in
`load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:56:in
`require_or_load'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:30:in
`depend_on'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:85:in
`require_dependency'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:85:in
`require_dependency'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/dispatcher.rb:69:in
`prepare_application'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/dispatcher.rb:37:in
`dispatch'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/webrick_server.rb:115:in
`handle_dispatch'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/webrick_server.rb:81:in
`service'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:104:in `service'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:65:in `run'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:172:in `start_thread'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:161:in `start'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:161:in `start_thread'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:95:in `start'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:92:in `each'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:92:in `start'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:82:in `start'
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:82:in `start'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/webrick_server.rb:67:in
`dispatch'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/commands/servers/webrick.rb:59
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in
`require__'
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in `require'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:147:in
`require'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/commands/server.rb:30
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in
`require__'
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in `require'
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:147:in
`require'
script/server:3

This error occured while loading the following files:
   application.rb
   login_system.rb
   user.rb
</code></pre>

I assuming thst the users.rb is a model class?
Its on its place in models/ and everything else is working until I
enable:
<pre><code>
  include LoginSystem
  model :user
</code></pre>
in app controller

Any suggestions?
Thanks!
Febe7a3391f9079e1454b2b2652fc6ff?d=identicon&s=25 Igor Su (imixaly4)
on 2006-05-26 08:00
I suppose it some kind misconfiguration or just my silly mistake!
Please spare me
Im new to ruby and rails
here is more specs:

Ruby version	1.8.2 (i386-linux)
RubyGems version	0.8.11
Rails version	1.1.2
Active Record version	1.14.2
Action Pack version	1.12.1
Action Web Service version	1.1.2
Action Mailer version	1.2.1
Active Support version	1.3.1
Application root	/home/zem6a/ruby/finder
Environment	development
Database adapter	mysql
Febe7a3391f9079e1454b2b2652fc6ff?d=identicon&s=25 Igor Su (imixaly4)
on 2006-05-28 23:59
It looks like it working now.
I've just deleted all session files from tmp/sessions directory.
I've restarted my browser several times but it didn't help!

Can anyone comment this behaviour please?
Thenks!
This topic is locked and can not be replied to.