Forum: Ruby Problems with setup of Rails and FCGI lighttpd setup.

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Lothar Scholz (Guest)
on 2006-05-13 00:05
(Received via mailing list)
Hello,

i'm trying to use Rails with lighttpd on windows but i can't get it
running. Thats my config file:

-----------------------------------------------------------------
server.port = 8000
server.bind = "127.0.0.1"
server.modules = ( "mod_rewrite", "mod_fastcgi", "mod_accesslog" )
url.rewrite = ("^/$" => "index.html", "([^.]+)$" => "$1.html")
server.error-handler-404 = "/dispatch.fgi"

accesslog.filename = "y:/rails_tests/demo/access.log"
server.document-root = "Y:/rails_tests/demo/public/"
server.errorlog =  "y:/rails_tests/demo/server.log"


fastcgi.server = ( ".fcgi" =>
   ( "railsapp" =>
       (
          "host" => "127.0.0.1",
          "port" => 1026,
          "bin-path" => "y:/rails_tests/demo/public/dispatch.fcgi",
          "bin-environment" => ( "RAILS_ENV" => "development" )
       )
   )
)
-------------------------------------------------------------------

and i get the following ruby error message on startup:


c:/ruby184_rc1/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependencies.rb:123:in
`const_missing': uninitialized constant RailsFCGIHandler (NameError)
        from
c:/ruby184_rc1/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/active_support/dependenci
es.rb:131:in `const_missing'
        from y:/rails_tests/demo/public/dispatch.fcgi:25


Any ideas what's going wrong ?
Ezra Zygmuntowicz (Guest)
on 2006-05-13 00:24
(Received via mailing list)
Hi-

On May 12, 2006, at 3:04 PM, Lothar Scholz wrote:

> server.error-handler-404 = "/dispatch.fgi"
>           "port" => 1026,
> c:/ruby184_rc1/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.3.1/lib/
>
> --
>  Best regards,                        emailto: scholz at
> scriptolutions dot com
>  Lothar Scholz                        http://www.ruby-ide.com
>  CTO Scriptolutions                   Ruby, PHP, Python IDE 's



Lothar-

	Lighttpd does not work on windows with fcgi. When I have to run
windows I have had good luck with lighttpd-.>mod_proxy-> mongrel
servers.

-Ezra
This topic is locked and can not be replied to.