Forum: Ruby Odd diagnostics when I installed 'rake' like on page 217 PAB

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
19a9e4d07410618284db6a44de12e079?d=identicon&s=25 Xeno Campanoli (Guest)
on 2006-04-08 03:07
(Received via mailing list)
root@baldwin:~# gem install -r rake
Attempting remote installation of 'rake'
Successfully installed rake-0.7.1
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in
`require__': no such file to load -- rdoc/rdoc (LoadError)
        from
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in `require'
        from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/doc_manager.rb:43:in
`generate_rdoc'
        from
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/gem_commands.rb:215:in `execute'
        from
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/gem_commands.rb:214:in `each'
from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/gem_commands.rb:214:in
`execute'
        from
/usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/gem_commands.rb:153:in `each'
from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/gem_commands.rb:153:in
`execute'
        from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/command.rb:49:in
`invoke'
        from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/cmd_manager.rb:94:in
`process_args'
        from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/cmd_manager.rb:67:in
`run'
        from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/gem_runner.rb:13:in
`run'
        from /usr/bin/gem:17

EOM
10d4acbfdaccb4eee687a428ca00a5d8?d=identicon&s=25 Jim Weirich (weirich)
on 2006-04-08 04:22
Xeno Campanoli wrote:
> root@baldwin:~# gem install -r rake
> Attempting remote installation of 'rake'
> Successfully installed rake-0.7.1
> /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in
> `require__': no such file to load -- rdoc/rdoc (LoadError)

Looks like you don't have rdoc installed.  Since rdoc is a standard part
of the ruby distribution, I'm guessing that you are running ruby on a
debian or debian based system that has split up standard ruby into
multiple packages.

Check your distribution packages for the ruby/rdoc package.  You might
want to double check for other things that are missing as well.

--
-- Jim Weirich
This topic is locked and can not be replied to.