Forum: Ruby on Rails Depot example doesn't work on my pc

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
3f3793f99f38a8dce7f3a0d69ab68988?d=identicon&s=25 Matteo (Guest)
on 2006-01-29 14:08
Hi everyone,
I wrote a post last week, but unfortunatly I had no time to try.
First of all I'd like to thank you, for every your answer, and
then I'm sorry for the late of my answer. I REALLY appreciated them.
So I did as you told me, but this problem is still on.

First of all, I changed the server script file as you told me, so I
deleted the first line:
#!/Users/dave/ruby1.8/bin/ruby
and I wrote this one.
#!/usr/bin/env ruby

But now when I'm running it I have some other problems:

matteod@bones:~/work/depot_final$ ruby script/server
./script/../config/environment.rb:35:in `require': no such file to load
-- rubygems (LoadError)
        from ./script/../config/environment.rb:35
        from script/server:45

So I checked the 35 line in the environment.rb file and I have this line
require 'rubygems'

and the 45 line in the server file
require File.dirname(__FILE__) + "/../config/environment"

I supposed the problem is about rubygem installation so I checked it.
I've installed the rubygem in this folder.
matteod@bones:/opt/rubygems-0.8.11/bin$ ls
gem  gem_mirror  gem_server  gemwhich  generate_yaml_index.rb
update_rubygems

Is it right? What's the matter now?
Many thanks!
Matteo.
Ad7805c9fcc1f13efc6ed11251a6c4d2?d=identicon&s=25 Alex Young (Guest)
on 2006-01-29 19:37
(Received via mailing list)
Matteo wrote:
> Hi everyone,
> I wrote a post last week, but unfortunatly I had no time to try.
Which I think I missed, so apologies if I'm going over old ground...

> I've installed the rubygem in this folder.
> matteod@bones:/opt/rubygems-0.8.11/bin$ ls
> gem  gem_mirror  gem_server  gemwhich  generate_yaml_index.rb
> update_rubygems

My installed gem_server script is in /usr/bin, on a Debian system.  Did
you run the /opt/rubygems-0.8.11/setup.rb file?  If so, were there any
errors?
3f3793f99f38a8dce7f3a0d69ab68988?d=identicon&s=25 Matteo Dall'osso (mdallosso)
on 2006-01-30 22:17
Alex Young wrote:
> My installed gem_server script is in /usr/bin, on a Debian system.  Did
> you run the /opt/rubygems-0.8.11/setup.rb file?  If so, were there any
> errors?

Many thanks! REALLY THANKS! I didn't run the setup.rb file!
Now it's working! :-)
I made like it's written in the guide:
sudo gem install rails --include-dependencies

without running /opt/rubygems-0.8.11/setup.rb.

So I run it like you told me:
sudo ruby setup.rb
SO NOW IT'S WORKING!
Maybe I read in wrong way the guide!
THANKS AGAIN!
M#
Ad7805c9fcc1f13efc6ed11251a6c4d2?d=identicon&s=25 Alex Young (Guest)
on 2006-01-30 22:20
(Received via mailing list)
Matteo Dall'Osso wrote:
> without running /opt/rubygems-0.8.11/setup.rb.
>
> So I run it like you told me:
> sudo ruby setup.rb
> SO NOW IT'S WORKING!
> Maybe I read in wrong way the guide!
> THANKS AGAIN!

No worries :-)
This topic is locked and can not be replied to.