Forum: Ruby on Rails any one know this problem?

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
E13ba8e702211be152c640df2d8e141f?d=identicon&s=25 Joe Black (joe-black)
on 2006-01-19 19:48
i install ruby-1.8.4, seems everything is ok
but, when i do this:
irb(main):001:0> require 'URI'
LoadError: no such file to load -- URI
        from (irb):1:in `require'
        from (irb):1

is something i missed?
69b2ef4bce76b5b27c94e898976dc6d8?d=identicon&s=25 matthew clark (Guest)
on 2006-01-19 21:58
(Received via mailing list)
I vaguly remember that same issue.  On a Debian box, I did this, and
found
the package I needed :

apt-cache search 'irb' |grep ruby

don't know if that will help or not.

matt
2dd904ec5981c31e7bb7a5743a53caf8?d=identicon&s=25 Bruce Balmer (brucebalmer)
on 2006-01-20 01:03
(Received via mailing list)
Joe:

Not familiar with the problem but why not try Locomotive. Google
rails locomotive ruby and you'll find it.  It took away ALL my
installation woes and is IMHO a great simplifier and wonderful
environment. That said, best to try it for yourself and make your own
mind up.

bruce
4a9451ddc52cb4bb94f216e431ede41e?d=identicon&s=25 Rob Orsini (Guest)
on 2006-01-20 01:12
(Received via mailing list)
On Jan 19, 2006, at 10:48 AM, Joe Black wrote:

> i install ruby-1.8.4, seems everything is ok
> but, when i do this:
> irb(main):001:0> require 'URI'
> LoadError: no such file to load -- URI
>         from (irb):1:in `require'
>         from (irb):1
>
> is something i missed?
>

try:
require 'uri'

(lowercase)
This topic is locked and can not be replied to.