Forum: GNU Radio No UHD Devices found in Parallel Ubuntu Linux

C042c0e4f1d7e6158d9d5d8288a50a99?d=identicon&s=25 Hariharan G. (hariharan_g)
on 2014-06-19 05:16
The B200 works with out any problems if connected directly to the MAC
OS, but a new ubuntu 14.04 install on parallels does not recognize the
hardware:


root@gnuradio:/usr/bin# uhd_find_devices
linux; GNU C++ version 4.8.2; Boost_105400;
UHD_003.005.004-140-gfb32ed16

No UHD Devices Found


root@gnuradio:/usr/bin# dpkg -l | grep uhd
ii  libgnuradio-uhd3.7.2.1:amd64     3.7.2.1-5
amd64        gnuradio universal hardware driver functions
ii  libuhd003:amd64                        3.5.5-1
amd64        universal hardware driver for Ettus Research products
ii  uhd-host                               3.5.5-1
amd64        universal hardware driver for Ettus Research products


Also, dmesg reports this as follows:

[  124.884256] usb 1-2: new high-speed USB device number 3 using
ehci-pci
[  125.017856] usb 1-2: New USB device found, idVendor=2500,
idProduct=0020
[  125.017859] usb 1-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2,
SerialNumber=3
[  125.017860] usb 1-2: Product: WestBridge
[  125.017861] usb 1-2: Manufacturer: Cypress
[  125.017862] usb 1-2: SerialNumber: 0000000004BE

I read some posts about similar issues but those were very old and with
the USRP1 devices.

Has anyone got this running with a virtual linux install?

Thanks
Hari
C042c0e4f1d7e6158d9d5d8288a50a99?d=identicon&s=25 Hariharan G. (hariharan_g)
on 2014-06-20 19:40
Am able to access the B200 now. Noticed that the uhd driver version was
UHD_003.005.004-140-gfb32ed16. Uninstalled this and downloaded the
latest 007 version and reinstalled. Now uhd_find_devices is finding the
B200.

Thanks
Hari
C042c0e4f1d7e6158d9d5d8288a50a99?d=identicon&s=25 Hariharan G. (hariharan_g)
on 2014-06-20 19:44
Next hurdle:

root@gnuradio:/opt/uhd-git/host/build# uhd_usrp_probe
linux; GNU C++ version 4.8.2; Boost_105400; UHD_003.007.001-78-gdc48e5ea

-- Loading firmware image:
/usr/local/share/uhd/images/usrp_b200_fw.hex... done
-- Loading FPGA image: /usr/local/share/uhd/images/usrp_b200_fpga.bin...
done
-- Operating over USB 3.
Error: AssertionError: accum_timeout < _timeout
  in uint64_t radio_ctrl_core_3000_impl::wait_for_ack(bool)
  at /opt/uhd-git/host/lib/usrp/cores/radio_ctrl_core_3000.cpp:228

No clue what this is, not sure how to go about fixing this.

Greatly appreciate any help with this.

Thanks
Hari
Please log in before posting. Registration is free and takes only a minute.
Existing account

NEW: Do you have a Google/GoogleMail, Yahoo or Facebook account? No registration required!
Log in with Google account | Log in with Yahoo account | Log in with Facebook account
No account? Register here.