Forum: NGINX Debugging and ubuntu

0a6a782bc68eeb9abb1fe1fb320e7d9a?d=identicon&s=25 Ian Evans (Guest)
on 2013-11-22 08:02
(Received via mailing list)
Been running nginx for _years_ on centos and am in the process of
migrating to an Ubuntu (raring) server.

I've always compiled from source before but figured I'd use the Ubuntu
apt-get install.

For whatever reason, testing is not working at all (I can serve static
but not php) and I set the error_log level to debug, but I'm still
getting notice level messages.

Does the package version not include debug (don't see it with -V) and if
so how can I get it through the package system?

My previous CentOS migration was smooth, so I don't know why this one
has me tearing my hair out.
36a8284995fa0fb82e6aa2bede32adac?d=identicon&s=25 Francis Daly (Guest)
on 2013-11-22 10:06
(Received via mailing list)
On Fri, Nov 22, 2013 at 02:01:52AM -0500, Ian Evans wrote:

Hi there,

> Does the package version not include debug (don't see it with -V) and if
> so how can I get it through the package system?

There's more than one nginx package in Ubuntu (raring).

Perhaps you haven't installed the one you want to.

> My previous CentOS migration was smooth, so I don't know why this one
> has me tearing my hair out.

You know The CentOS Way -- or you bypassed it by building yourself.

You don't know The Ubuntu Way.

I suspect that you'll be unhappy until you learn it, or until you learn
to bypass it.

  f
--
Francis Daly        francis@daoine.org
6681550abbaf56d95d4c431382ecbd88?d=identicon&s=25 Bob S. (Guest)
on 2013-11-22 10:15
(Received via mailing list)
We run Ubuntu on many servers and have come to prefer the binaries
offered
by nginx.org rather than the Ubuntu ppa's

One advantage is that upgrades go smoother because the nginx upgrades
don't
ask unnecessary questions.
0a6a782bc68eeb9abb1fe1fb320e7d9a?d=identicon&s=25 Ian Evans (Guest)
on 2013-11-22 10:44
(Received via mailing list)
On 22/11/2013 4:14 AM, Bob S. wrote:
>      > so how can I get it through the package system?
>
>     There's more than one nginx package in Ubuntu (raring).

Well I uninstalled and changed to the ppa version, which comes with
debug.

Scratching my head on this one. I created a file that has just the
phpinfo(); and looking at the debug log I can see that it appears to hit
the fastcgi (it returns an x-powered-by header) but returns a blank
page:

2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http upstream request:
"/carsontest.php?"
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http upstream process header
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 malloc: 0000000001BB71D0:4096
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 recv: fd:8 88 of 4096
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record byte: 01
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record byte: 06
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record byte: 00
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record byte: 01
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record byte: 00
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record byte: 3F
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record byte: 01
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record byte: 00
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi record length: 63
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi parser: 0
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi header:
"X-Powered-By: PHP/5.4.9-4ubuntu2.3"
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi parser: 0
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi header:
"Content-type: text/html"
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi parser: 1
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 http fastcgi header done
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 xslt filter header
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 posix_memalign:
0000000001BB81E0:4096 @16
2013/11/22 04:23:51 [debug] 5453#0: *10 HTTP/1.1 200 OK
Server: nginx/1.4.3
Date: Fri, 22 Nov 2013 09:23:51 GMT
Content-Type: text/html
Transfer-Encoding: chunked
Connection: keep-alive
Vary: Accept-Encoding
X-Powered-By: PHP/5.4.9-4ubuntu2.3
Content-Encoding: gzip

Again...a head scratcher since I've been running nginx and php-fpm for
years. Perhaps it's worked so well that my memory is foggy from the last
time I did it.
0a6a782bc68eeb9abb1fe1fb320e7d9a?d=identicon&s=25 Ian Evans (Guest)
on 2013-11-22 11:01
(Received via mailing list)
On 22/11/2013 4:44 AM, Ian Evans wrote:[snip]
 > Scratching my head on this one. I created a file that has just the
 > phpinfo(); and looking at the debug log I can see that it appears to
hit
 > the fastcgi (it returns an x-powered-by header) but returns a blank
page:
 >
[snip]

 > Again...a head scratcher since I've been running nginx and php-fpm
for
 > years. Perhaps it's worked so well that my memory is foggy from the
last
 > time I did it.

Found this...

http://forum.nginx.org/read.php?3,197023,200719#msg-200719

Added fastcgi_param PATH_TRANSLATED $document_root$fastcgi_script_name;
and so far so good.
Please log in before posting. Registration is free and takes only a minute.
Existing account

NEW: Do you have a Google/GoogleMail, Yahoo or Facebook account? No registration required!
Log in with Google account | Log in with Yahoo account | Log in with Facebook account
No account? Register here.